Bitcoin-miner CleanSpark verwerft duizenden miners van falende concurrenten

CleanSpark heeft onlangs meer dan 3.800 Bitcoin-mijnbouwmachines aangeschaft tegen een prijs van $15,50 per terahash. Deze prijs ligt aanzienlijk lager dan de huidige marktprijs van $22,94 en vertegenwoordigt een korting van 85,4% ten opzichte van de recordhoogte van $106,62 in december 2021. Op deze manier neemt CleanSpark langzaam de zwakkere spelers over die moeite hebben om te overleven in de uitdagende marktomstandigheden.

Een totaal van 50.000 machines

Met deze recente aankoop brengt CleanSpark het totale aantal machines op 50.000, die allemaal bijdragen aan het ontginnen van nieuwe Bitcoins. Gedurende de “bearmarkt-omstandigheden” heeft CleanSpark in totaal 26.500 machines gekocht, terwijl andere bedrijven gedwongen waren om te verkopen of zelfs faillissement aan te vragen.

Er is een kans dat CleanSpark de machines heeft overgenomen van concurrent Argo Blockchain. Op 31 oktober kondigde Argo Blockchain aan dat het 3.843 Bitmain S19J Pro-machines moest verkopen. Dit komt exact overeen met het aantal van dit type machines dat CleanSpark heeft gekocht.

Terwijl andere Bitcoin-miners worstelen in de markt, benadrukt Zach Bradford, de CEO van CleanSpark, dat zij zich richten op duurzaamheid en een sterke financiële positie. Deze strategie stelt CleanSpark in staat om miners tegen aantrekkelijke prijzen te verwerven en zo de hashrate te vergroten, wat resulteert in een hogere dagelijkse Bitcoin-productie.

De unieke missie van CleanSpark

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft CleanSpark als doel om volledig te opereren op basis van duurzame energie. Matthew Schultz, een bestuurder van het bedrijf, geeft aan dat zij Bitcoin zien als een mogelijke oplossing om nieuwe energieontwikkelingsmogelijkheden te creëren. CleanSpark werkt samen met verschillende stadsbesturen in de Verenigde Staten om overtollige energie op te kopen, waardoor steden een gegarandeerde minimumprijs voor energie krijgen en de energierekeningen van inwoners kunnen worden verlaagd.

Ondanks het recente succes is de aandelenkoers van CleanSpark op 1 november met 6,32% gedaald tot $3,26. Deze daling weerspiegelt de bredere neerwaartse trend in de industrie. Over het algemeen vertonen Bitcoin-miners vaak een hogere mate van volatiliteit in reactie op de schommelingen van de Bitcoin-koers.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.