Bitcoin Miner Greenidge vermindert NYDIG-schuld van $72 miljoen naar $17 miljoen

Het bedrijf dat Bitcoin (BTC) mijnt, genaamd Greenidge Generation, heeft naar verluidt aanzienlijk minder schuld bij de investeringsgroep ‘New York Digital Investment Group’ (NYDIG).

Voltooide herstructurering van schuld

Naar verluidt heeft Greenidge verschillende overeenkomsten gesloten om zijn schulden te verminderen. Als resultaat hiervan is onder andere de eigendom van Bitcoin-mijnbouwhardware overgedragen aan NYDIG. Hierdoor zijn de schulden van Greenidge gedaald van ongeveer $76 miljoen naar ongeveer $17 miljoen. Dit betekent een vermindering van totaal zo’n $59 miljoen.

Het mijnbouwbedrijf had verwacht dat het zijn schulden met minstens $57 miljoen en maximaal $68 miljoen kon verminderen, wat dus is gelukt. Dave Anderson, de CEO van Greenidge, heeft vertrouwen in de sterke groei van de mijnbouwindustrie. Hij verklaarde:

De voltooiing van deze schuldherstructurering, samen met de uitvoering van nieuwe hostingovereenkomsten, heeft onze directe liquiditeit aanzienlijk verbeterd en stelt ons in staat om te profiteren van het toekomstige opwaartse potentieel van Bitcoin.

Moeilijke periode voor crypto-miners

Ondanks dat het bedrijf nu is omgevormd tot een hostingbedrijf voor BTC-mijninstallaties, heeft het nog steeds ongeveer 10.000 eigen miners. Deze miners hebben samen naar verluidt een capaciteit van ongeveer 1,1 exahashes per seconde (eh/s).

Sinds de crypto-winter heeft de mijnbouwindustrie het zwaar gehad. De inkomsten van bedrijven zijn sterk gedaald, wat heeft geleid tot de verplaatsing van veel mijnbouwbedrijven naar landen met lagere stroomkosten om kosten en schulden te verminderen.

Naast de schuldvermindering heeft Greenidge ook voorlopige financiële resultaten gepubliceerd voor het vierde kwartaal van 2022, met $15 miljoen aan inkomsten en tot $130 miljoen aan verliezen. Het bedrijf heeft ongeveer 683 BTC ($15,7 miljoen) geproduceerd tijdens Q4 2022. Tot slot vermeldde Greenidge ook de verkoop van zijn dochteronderneming Software-dochterondersteuning.com eerder deze maand, wat ongeveer $2,6 miljoen aan netto-opbrengsten heeft gegenereerd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.