Bitcoin miners hebben al $5 miljoen verdiend met Bitcoin Ordinals

Bitcoin miners zijn waarschijnlijk zeer tevreden met de komst van Bitcoin Ordinals, een methode om non-fungible tokens (NFTs) te maken op de blockchain van de grootste cryptocurrency. Sinds het protocol werd gelanceerd op 21 januari, hebben miners tot nu toe $5 miljoen aan extra transactiekosten verdiend via het netwerk. Tussen 10 maart en 12 april sprongen de transactie-inkomsten vanuit Ordinals van $1,5 miljoen naar $5,2 miljoen.

Toename in populariteit

Na een relatief langzame periode tussen 16 februari en 10 maart, is er een aanzienlijke stijging geweest in de transactie-inkomsten voor Bitcoin miners via het Ordinals-systeem. Gedurende die periode steeg het bedrag van ongeveer $1 naar $1,5 miljoen. Eerder had het protocol binnen vier weken na de lancering een totaal van $1 miljoen aan transactiekosten bereikt.

Huidige situatie

Dit is de huidige status (zie grafiek) met betrekking tot de transactiekosten via Bitcoin Ordinals. Tot nu toe zijn bijna 1,1 miljoen Ordinals opgenomen in de Bitcoin blockchain. De meeste Ordinals bevatten JPEG-afbeeldingen, maar ze kunnen ook PDF’s, video- en audiobestanden zijn.

Dit is Bitcoin blok 783.758. Het heeft momenteel het record voor het hoogste aantal inscripties: precies 3.785 inscripties, wat overeenkomt met 86,7% van de transacties. Ordinals zijn op weg om het belangrijkste gebruiksscenario op Bitcoin te worden.

Per blok worden doorgaans 100 tot 500 inscripties toegevoegd aan de blockchain. Blok 783.758 houdt momenteel het absolute record voor het protocol, met 3.785 nieuwe inscripties. Bitcoin Ordinals was verantwoordelijk voor ongeveer 87% van dit blok.

Nieuwe interesse in NFTs?

Met de opkomst van Bitcoin Ordinals lijkt de gehele NFT-industrie langzaam weer tot leven te komen. Onlangs lanceerde OpenSea bijvoorbeeld “OpenSea Pro”, een gespecialiseerde NFT-marktplaats aggregator. Deze dienst richt zich op professionele NFT-handelaren en is mogelijk gemaakt door de overname van Gem door OpenSea in april 2022. Een aggregator voegt informatie van andere markten samen op het platform van OpenSea Pro.

Uiteindelijk zal de tijd uitwijzen of de NFT-industrie het succes van de geweldige zomer van 2021 kan evenaren. Destijds bereikten de prijzen voor het eerst ongekende hoogtes, maar daarna daalden ze voornamelijk. Nu lijkt de activiteit voorzichtig weer toe te nemen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.