Bitcoin Mining Council: “Bijna 60 procent van het Bitcoin netwerk draait op hernieuwbare energie”

De Bitcoin Mining Council is een groep van mijnwerkers uit Noord-Amerika die elk kwartaal verslag uitbrengt over hun energieverbruik. De gemeenschap, waaraan mijnwerkers van over de hele wereld kunnen deelnemen, streeft ernaar te laten zien dat Bitcoin mining een uiterst milieuvriendelijke sector is.

Duurzame energie en Bitcoin

Op dit moment hebben de leden van de Bitcoin Mining Council gezamenlijk een hashrate van 105 exahash per seconde. Toen de Bitcoin Mining Council werd opgericht, was de hashrate van de groep slechts 35 exahash per seconde. Met deze huidige hashrate van 105 exahash per seconde vertegenwoordigt de Bitcoin Mining Council 45,4 procent van het wereldwijde Bitcoin netwerk.

Een interessant gegeven is dat de Bitcoin Mining Council momenteel leden heeft op vijf verschillende continenten. Volgens het recentste rapport draaien de leden van de Bitcoin Mining Council voor 67,8 procent op hernieuwbare energie, terwijl het gehele Bitcoin netwerk voor 59,4 procent op hernieuwbare energie draait.

Hierdoor is het gebruik van hernieuwbare energie in het wereldwijde Bitcoin netwerk met 3 procent gestegen. Wil je meer te weten komen over de bevindingen van de Bitcoin Mining Council? Bekijk dan de bovenstaande YouTube-video, waarin Michael Saylor in anderhalf uur de recente ontwikkelingen op het gebied van energie in de Bitcoin mining industrie bespreekt.

Bitcoin staat er veruit het sterkst voor

Volgens Michael Saylor, de voorzitter van de Bitcoin Mining Council, is Bitcoin zonder twijfel het meest robuuste netwerk in de industrie. “Met een hashrate die de 267 exahash per seconde nadert, vertegenwoordigt Bitcoin 99 procent van alle cryptokracht en biedt het 100 keer meer veiligheid dan alle andere crypto-netwerken gecombineerd,” aldus Michael Saylor over de kracht van Bitcoin.

Ook Ben Gagnon, de Chief Mining Officer van Bitfarms, is positief gestemd over de ontwikkelingen in de mijnbouwindustrie. “De beveiliging van Bitcoin is jaar op jaar met 73 procent toegenomen en de mijnbouwefficiëntie is met 23 procent verbeterd. Het Bitcoin netwerk is nog nooit sterker geweest dan vandaag,” aldus een enthousiaste Gagnon.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.