Bitcoin Mining Moeilijkheidsgraad Bereikt Nieuw Recordniveau

De moeilijkheidsgraad van het Bitcoin Mining-proces heeft opnieuw een historisch hoogtepunt bereikt. De complexiteit van het mijnbouwen van Bitcoin is gestegen met ongeveer 13,5%.

Aantrekkelijke Winstmarges Stimuleren Nieuwe Mining-apparatuur

Terwijl de prijzen op de cryptomarkt onder druk blijven staan, blijft de moeilijkheidsgraad van Bitcoin Mining gestaag toenemen, ondanks enkele periodes van neergang. De recente aanpassing suggereert dat miners voldoende winstmarges vinden om te investeren in nieuwe mining-machines. Opmerkelijk is dat na de integratie van Ethereum veel miners zijn overgestapt naar het Bitcoin-netwerk, wat de netwerkbeveiliging ten goede komt.

Frequentie van Moeilijkheidsaanpassingen

Ongeveer elke 2 weken wordt de moeilijkheidsgraad aangepast, wat overeenkomt met elke 2.016 blokken. De gemiddelde tijd tussen blokken over de laatste 2.016 blokken bedroeg ongeveer 9 minuten. Zoals beschreven in de Bitcoin-whitepaper, is het normaal dat de moeilijkheidsgraad wordt verhoogd als blokken te snel worden gegenereerd. Dit wordt gedaan om rekening te houden met de evolutie van hardware-snelheid en interesse in het draaien van nodes in de loop van de tijd.

Stijging in Dogecoin Moeilijkheidsgraad

Een toenemende moeilijkheidsgraad in een crypto-netwerk, gecombineerd met dalende prijzen, kan wijzen op slecht financieel beheer. Miners die hoge prijzen betaalden voor mining-apparatuur in de verwachting van een voortdurende marktgroei, worden nu geconfronteerd met verminderde waarde. Sommige Bitcoin-miners zoeken naar manieren om kosten te verlagen, zoals het benutten van restwarmte om werkomgevingen op constante temperaturen te houden. Dit kan leiden tot een toename van het aantal actieve mining-machines, wat de veiligheid en moeilijkheidsgraad positief beïnvloedt.

Interessant is dat ook Dogecoin, het op een na grootste Proof-of-Work-netwerk, de afgelopen 24 uur een stijging van ongeveer 17,8% heeft ervaren in de moeilijkheidsgraad.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.