Bitcoin-miningopbrengsten op laagste punt in 2 jaar

De inkomsten verdiend door Bitcoin-miners zijn gedaald naar het laagste niveau in 2 jaar tijd. Dit komt door de moeilijke marktomstandigheden en een grotere rekenkrachtbehoefte, terwijl de problemen in het netwerk blijven toenemen.

Minder inkomsten uit mining

De aanhoudende daling van de BTC-hash-snelheid gedurende de afgelopen maand heeft echter miners enigszins in staat gesteld om hun verliezen te beperken.

De totale opbrengsten van de Bitcoin-miningindustrie zijn gedaald tot ongeveer $11,67 miljoen. Dit is voor het laatst gezien op 2 november 2020, toen de prijs van Bitcoin rond de $13.500 lag. Hoewel de huidige marktprijs van ongeveer $16.500 een stijging van de mining-inkomsten suggereert, zorgen verschillende factoren, zoals stijgende energiekosten, voor lagere opbrengsten.

Bovendien is de complexiteit van het minen van een Bitcoin-blok gedurende het jaar aanzienlijk toegenomen, waardoor miners meer energie en rekenkracht moeten investeren om concurrerend te blijven.

Hash-snelheid op het Bitcoin-netwerk opnieuw gedaald

Belangrijk om op te merken is dat de hash-snelheid van het BTC-netwerk de afgelopen 3 maanden opnieuw is gedaald. De huidige hash-snelheid bedraagt ongeveer 225,9 Exahashes per seconde (EH/s), wat een daling van ongeveer 28,5% is ten opzichte van het record van 316,7 EH/s dat werd bereikt op 31 oktober 2022.

De hash-snelheid is een maatstaf voor beveiliging die het Bitcoin-netwerk beschermt tegen dubbele bestedingsaanvallen. Hoe hoger het aantal EH/s, hoe sterker de netwerkbeveiliging. In het bredere perspectief nemen leden van de crypto-gemeenschap tijdelijke maatregelen, waaronder het kopen van goedkopere mining-hardware en het verplaatsen naar rechtsgebieden met lagere energiekosten. Het is momenteel onduidelijk hoe lang de inkomsten op dit niveau zullen blijven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.