Bitcoin nadert de $20.000 grens en markeert mogelijk het einde van de Crypto winter

De cryptomarkt beleefde opnieuw een positieve dag, vooral door de sterke stijging van de Bitcoin prijs. Ondanks een waarschuwing van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, blijft de Bitcoin koers standhouden.

Zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkt vertoonden groene cijfers, mede dankzij een groeiend optimisme onder consumenten over de wereldeconomie. Een onderzoek van de Universiteit van Michigan toonde aan dat het vertrouwen in negen maanden tijd het hoogste punt heeft bereikt, wat ook goed nieuws is voor de cryptomarkt.

Bitcoin’s koers nadert de belangrijke $20.000 grens

Voor de vijfde dag op rij is de Bitcoin koers gestegen en heeft zelfs de $20.000 grens doorbroken. Sommige handelaren zijn nu zo positief gestemd dat ze geloven dat dit het einde van de crypto-winter kan markeren.

Op dit moment schommelt de prijs van 1 BTC token rond de $19.852. Slechts een uur geleden, rond 23:35, bereikte de koers zelfs $19.995. Het is duidelijk dat de bulls nu vechten om de belangrijke $20.000 grens te bereiken.

Als deze weerstand wordt doorbroken en dit niveau als ondersteuningsniveau wordt bevestigd, zou dat zeer positief zijn en kunnen leiden tot aanzienlijke winsten op de korte termijn. Aan de andere kant zou een afwijzing op dit niveau kunnen leiden tot een terugval richting de $19.000 grens.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.