Bitcoin NFTs winnen aan populariteit volgens BitMEX Research

De onderzoekstak van het platform voor financiële derivaten, BitMEX, heeft op woensdag een blogbericht gedeeld over de groeiende populariteit van niet-vervangbare tokens (NFTs) op de Bitcoin blockchain. BitMEX Research heeft vastgesteld dat er al meer dan 13.000 Ordinals NFTs zijn geïdentificeerd op het Bitcoin-netwerk.

Toename van 526 megabytes aan blokruimte

In een paar korte weken is het aantal JPEGs en andere media-bestanden op de Bitcoin blockchain aanzienlijk gestegen. In totaal gaat het volgens BitMEX Research om 526 megabytes (MB) aan blokruimte, waarvoor de ontwikkelaars ongeveer 6,77 Bitcoin of zo’n 155.000 dollar hebben moeten betalen.

Ordinals GegevensTot 7 februari 2023 hebben we het volgende geïdentificeerd:* Meer dan 13.000 Ordinals transacties* 526 MB aan Bitcoin blokruimte gebruik* 6,77 BTC aan Ordinals gerelateerde uitgavenhttps://t.co/cSNHSPIEs3— BitMEX Research (@BitMEXResearch) 8 februari 2023

De groei van het aantal NFTs op de Bitcoin blockchain is zo aanzienlijk dat BitMEX Research spreekt van een “hockeystick curve,” wat aangeeft dat de activiteit op dit gebied momenteel exponentieel toeneemt. Dit heeft echter niet bij iedereen tot vreugde geleid, aangezien veel Bitcoiners nu beweren dat Ordinals de blockchain vullen met ongewenste berichten en andere rommel.

Dus @adam3us bedacht hashcash als een mechanisme tegen spam. Vervolgens gebruikte Satoshi dit in #bitcoin om het probleem van dubbele uitgaven op te lossen. En nu verspillen mensen kostbare blokruimte door jpegs te spammen?! Waarom is het #lightningnetwerk in de eerste plaats gecreëerd als de basislaag dit toestaat?! https://t.co/okytBt1uof— Rene Pickhardt (@renepickhardt) 8 februari 2023

“Adam Back bedacht hashcash als een mechanisme om spam te voorkomen. Satoshi paste dit vervolgens toe in Bitcoin om het probleem van dubbele uitgaven op te lossen. En nu verspillen mensen kostbare blokruimte door jpegs te spammen?” aldus een verontwaardigde Rene Pickhardt, een belangrijke figuur binnen de wereld van het Lightning Network.

Uitdagingen voor Bitcoin?

Critici zoals Rene Pickhardt hebben enige data om hun beweringen te ondersteunen. Hoewel Ordinals slechts 3 procent van de transacties op de Bitcoin blockchain vertegenwoordigt, neemt dit relatief kleine aantal transacties wel 70 procent van de blokruimte in beslag. Dit betekent dat het duurder wordt om Bitcoin te gebruiken voor andere toepassingen, wat bijvoorbeeld invloed kan hebben op het opzetten van betalingskanalen op het Lightning Network.

Aan de andere kant is Bitcoin een open protocol en als mensen een mogelijkheid zien om het voor andere doeleinden te gebruiken, kunnen we dat niet tegenhouden. Tenzij er een meerderheid is die ermee instemt dat het een goed idee is om de mogelijkheid om NFTs op Bitcoin te publiceren uit de code te verwijderen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.