Bitcoin On-Balance-Volume vormt dubbele bodem, zeer positief voor de koers

De Bitcoin-prijs toont de laatste tijd sterke prestaties en probeert momenteel de grens van 21.000 dollar te doorbreken. Tijdens het weekend is de liquiditeit meestal laag, wat betekent dat zelfs een klein kapitaal de prijs aanzienlijk kan beïnvloeden. We wachten nu op grote koop- en verkooporders om de richting van de koers te bepalen.

Hernieuwde positieve stemming

Met de stijging van de prijs vanaf het niveau van 19.000 dollar, waar Bitcoin geruime tijd bleef hangen, is ook het sentiment positiever geworden. Veel mensen hopen dat de moeilijke periode achter ons ligt en speculeren over nieuwe recordhoogtes. De vraag is of deze opwaartse beweging langdurig zal zijn.

Normaal gesproken correleert Bitcoin sterk met technologieaandelen, maar die correlatie ontbrak de afgelopen dagen. Terwijl grote technologiebedrijven zoals Amazon, Netflix en Meta verlies leden vanwege slechte cijfers, bleef Bitcoin boven de weerstand van 20.500 dollar.

#Bitcoin – OBV blijft sterk na het vinden van een dubbele bodem. Een betrouwbare bodem-indicator. pic.twitter.com/s6JgTqjIeT— IncomeSharks (@IncomeSharks) 29 oktober 2022

Met de traditionele financiële markten gesloten tijdens het weekend, heeft Bitcoin de kans om zijn positieve trend voort te zetten. Volgens de analyse van IncomeSharks duidt de On-Balance-Volume (OBV) indicator op een bodem. Deze indicator meet het momentum op de markt.

Andere marktspelers presteren ook goed

Naast de positieve ontwikkelingen voor Bitcoin, zijn vooral twee altcoins opvallend. Dogecoin stijgt snel nadat Elon Musk op vrijdag op Twitter actief werd. De Dogecoin-gemeenschap verwacht veel van Musk en zijn plannen met hun favoriete cryptocurrency.

Het is echter nog afwachten hoeveel daarvan werkelijkheid wordt. Musk staat bekend als voorstander van Dogecoin, maar heeft tot nu toe voornamelijk in Bitcoin geïnvesteerd. Het is dus aannemelijk dat Bitcoin ook een rol zal spelen als Musk iets met crypto van plan is.

Naast Dogecoin presteert ook Ethereum goed deze week. De digitale valuta lijkt eindelijk te profiteren van de supply shock die is veroorzaakt door de Merge. Sinds de Merge is het inflatieschema van Ethereum gedaald van ruim 3 procent naar 0,009 procent op jaarbasis. Een aanzienlijke verbetering die nu tot uiting lijkt te komen in de koers.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.