Bitcoin op weg naar beste weekafsluiting in 3 maanden tijd

De Bitcoin koers steeg op vrijdag doordat de favoriete inflatiemaatstaf van de Federal Reserve lager uitviel dan verwacht. Uiteindelijk kwam de Core PCE Price Index uit op 5,1 procent, terwijl de markt had voorspeld dat het 5,2 procent zou zijn. Direct na dit positieve nieuws begon de Bitcoin koers te stijgen.

Bitcoin laat een winst van 9,33 procent zien

Met de huidige koers van 20.944 dollar heeft Bitcoin in de afgelopen 7 dagen een winst van 9,33 procent behaald. Als deze positieve trend aanhoudt tot het einde van de week, zal dit de grootste wekelijkse stijging zijn in 3 maanden tijd. De komende week wordt echter cruciaal, aangezien de Federal Reserve hun volgende rentevergadering zal houden.

Verwachting van renteverhoging

De meeste marktdeelnemers verwachten een renteverhoging van 0,75 procent tijdens de vergadering. Dit is echter niet het meest spannende aspect van de bijeenkomst. Het belangrijkste moment zal volgen, wanneer de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zal spreken over december en de komende periode.

Wachten op woensdag 2 november

Op dit moment lijkt het erop dat we moeten wachten tot woensdag 2 november voordat Bitcoin weer actiever wordt. Dit is momenteel de sleuteldatum voor de markt en het lijkt onwaarschijnlijk dat er veel volatiliteit zal zijn tot dat moment. Aan de andere kant is het weekend, waardoor de liquiditeit momenteel laag is en Bitcoin wat volatiel kan bewegen.

Alleen goud vertoont verlies

In vergelijking met traditionele markten heeft alleen goud het op dit moment moeilijk. Het kostbare edelmetaal sloot gisteren op 1.648 dollar, wat neerkomt op een verlies van 0,8 procent. Zowel Bitcoin, Ethereum als traditionele financiële markten wisten daarentegen positieve resultaten te boeken. De S&P 500 behaalde zelfs een winst van 2,5 procent, wat opmerkelijk hoog is voor deze aandelenindex.

Veranderende situatie

Op dit moment presteren aandelen beter dan Bitcoin, maar er begint langzaam verandering in te komen. Het lijkt er steeds meer op dat Bitcoin zijn dieptepunt achter zich heeft gelaten, hoewel dit sterk afhankelijk is van de beslissingen van de Federal Reserve. Als zij hun strikte rentebeleid langer voortzetten dan verwacht, bestaat de kans dat er nog meer uitdagingen te wachten staan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.