Bitcoin overschrijdt de grens van 23.000 dollar, wat is er aan de hand?

Goedemorgen op deze zaterdagochtend, waarop de Bitcoin-koers de dag begint met een stijging van 10,90 procent tot 23.284 dollar. Als Bitcoin deze trend voortzet, zal 2023 snel het teleurstellende jaar 2022 doen vergeten. Sinds het begin van het nieuwe jaar is de waarde van Bitcoin al met meer dan 40 procent gestegen.

Wat is de reden achter deze ontwikkeling?

Op dit moment is het lastig om een verklaring te vinden voor de sterke stijging van Bitcoin. Mogelijk is er in de on-chain analyse een verklaring te vinden, aangezien daar al enige tijd te zien was dat Bitcoin zich rond een bodem bevond. Vanuit een macro-economisch perspectief is het echter niet eenvoudig om te concluderen dat alles gereed is voor een nieuwe bullrun.

Integendeel, het lijkt erop dat we nog steeds te maken zullen krijgen met de relatief hoge rentetarieven van de afgelopen maanden. De Amerikaanse Federal Reserve verwacht namelijk dat de rente tot ten minste 2024 niet verlaagd zal worden. Het is dan ook opmerkelijk dat Bitcoin nu aan een stijging lijkt te beginnen.

Aan de andere kant mogen we niet vergeten waar we vandaan komen. De waarde van 69.000 dollar in november 2021 ligt ver verwijderd van de huidige koers. Het wordt pas echt interessant als we erin slagen om de grens van 30.000 dollar te heroveren.

Opluchting onder miners

De Bitcoin-miners zullen zeker verheugd zijn over de voorzichtige stijging van de Bitcoin-koers. Zij hebben de afgelopen maanden namelijk te maken gehad met uitdagingen zoals extreem lage prijzen, hoge energiekosten en een hoge hashrate. Dit maakte het leven van een Bitcoin-miner allesbehalve gemakkelijk, en dat alles tegelijkertijd. Nu maakt de koers een aanzienlijke stijging door en het is te hopen voor de miners dat deze trend aanhoudt.

Veel miners waren genoodzaakt om de afgelopen maanden hun voorraden Bitcoin te verkopen om het hoofd boven water te houden. Dit was het gevolg van te veel risico tijdens de bullrun van 2021. Opmerkelijk aan Bitcoin is dat mensen in zulke tijden vaak verwachten dat de koers alleen maar zal stijgen, wat helaas niet altijd het geval is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.