Bitcoin overschrijdt de grens van $23.000 en beweegt richting een belangrijke trendlijn

Het zal niet lang duren voordat Bitcoin weer in lijn komt met zijn 200-weeks voortschrijdend gemiddelde. Dat gemiddelde bevindt zich momenteel op $24.650 (aangegeven als de blauwe lijn), en gezien de huidige Bitcoin koers van $23.178 bevinden we ons niet ver weg. Het lijkt erop dat de koers een aanzienlijke boost heeft gekregen vanuit Azië.

Zijn we al zover?

Helaas kunnen we nog niet spreken van een nieuwe bullmarkt; daarvoor moeten we eerst het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde overwinnen. De huidige stijging heeft vooral plaatsgevonden tijdens de Aziatische handelsuren. Verkoopdruk werd daar opgevangen op de beurzen. “Opnieuw een rally die gedreven wordt door koopdruk vanuit Azië,” meldde analist Skew op Twitter.

$BTC Opnieuw een rally gestimuleerd door biedingen uit Azië. TWAP-kopers absorberen de verkoopdruk van marktmakers. Grote biedingen op spotmarkten tillen vraagprijzen op, en verkoopwanden worden weggehaald voordat er opnieuw sprake is van een short squeeze. pic.twitter.com/b5yBQRvnvX— Skew Δ (@52kskew) 21 januari 2023

Als we naar de liquiditeit kijken, ziet het er niet zo positief uit. Volgens de on-chain analist Material Indicators is het twijfelachtig of Bitcoin dit momentum kan vasthouden. “Hoe groter de stijging, hoe harder BTC naar beneden zal vallen,” tweette Toni Ghinea.

Hoe groter de stijging, hoe harder $BTC naar beneden zal vallen.— Toni Ghinea (@ToniGhinea) 20 januari 2023

Dit geeft aan dat sommige analisten weinig vertrouwen hebben in het begin van een nieuwe bullmarkt. Aan de andere kant moet het beginnen op een moment dat niemand verwacht. De omstandigheden zijn niet perfect, maar Bitcoin heeft al vaker verrassende bewegingen gemaakt.

Kritieke situatie

We moeten nu voorzichtig zijn voor een mogelijke “death cross” op de wekelijkse grafiek. Dit gebeurt wanneer het 50-weeks voortschrijdend gemiddelde onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde daalt. In de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat we die richting opgaan. Dit duidt meestal op aanstaande neerwaartse prijsactie.

Op dit moment ziet het er goed uit, maar laten we niet te snel juichen. Hoewel er momenteel sprake is van een grote stijging en dit het begin van een nieuwe bullmarkt zou kunnen zijn, kan het ook anders uitpakken. Geduld is nodig, want alleen de tijd zal alle vragen beantwoorden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.