Bitcoin overschrijdt de grens van 30.000 dollar

De waarde van Bitcoin is gestegen tot boven de 30.000 dollar en bevindt zich daarmee op het hoogste niveau sinds juni 2022. Op dit moment bedraagt de waarde 30.113 dollar. De afgelopen 30 dagen is de waarde van Bitcoin met 45,98 procent gestegen.

Opvallende stijging in waarde

De opmerkelijke stijging van de Bitcoin-waarde vannacht is opvallend, gezien de anticipatie op het belangrijke inflatierapport uit de Verenigde Staten. Woensdag zullen onder andere de consumentenprijsindex en de kerninflatie van Amerika bekendgemaakt worden.

Hierdoor hadden de meeste analisten verwacht dat de waarde tot dat moment zijwaarts zou bewegen. Nu lijkt het erop dat Bitcoin niet langer kon wachten en dat er momenteel al een waardestijging plaatsvindt.

Als gevolg van deze stijgingen is hebzucht weer teruggekeerd op de markt, zoals blijkt uit de Fear & Greed Index. Deze index staat momenteel op 68, terwijl deze vorige maand nog op 33 stond, wat duidt op angst.

MicroStrategy in positief vaarwater

Met de waardestijging van Bitcoin staat ook het bedrijf MicroStrategy van Michael Saylor weer in de plus. MicroStrategy verwierf bekendheid in 2020 als het eerste beursgenoteerde bedrijf dat aanzienlijk investeerde in Bitcoin en de digitale munt gebruikte als een reserve-asset op de balans.

Tot nu toe heeft het bedrijf op 5 april 2023 in totaal 1.045 nieuwe Bitcoins aangeschaft. MicroStrategy bezit nu in totaal 140.000 Bitcoins, die het heeft gekocht voor ongeveer 4,17 miljard dollar.

Dit resulteert in een gemiddelde aankoopkoers van 29.803 dollar per Bitcoin, wat hoger is dan de huidige waarde. Dit betekent dat het bedrijf van oprichter Michael Saylor momenteel winstgevend is. Het is echter noodzakelijk dat de waarde op dit niveau blijft om dat zo te houden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.