Bitcoin overschrijdt voor het eerst sinds 7 oktober de grens van 20 duizend dollar

De Bitcoin-waarde heeft zojuist het hoogste punt sinds het begin van oktober bereikt, vanwege een daling van de Amerikaanse dollar-index.

Bitcoin bereikt nieuwe piek

Op 25 oktober steeg de waarde van Bitcoin boven de 20 duizend dollar. Dit gebeurde omdat risicovolle activa profiteerden van de verminderde waarde van de Amerikaanse dollar. Hierdoor heeft Bitcoin voor het eerst sinds 7 oktober de psychologische grens van 20 duizend dollar overschreden.

Deze waardestijging ging hand in hand met een stijging van de Amerikaanse aandelenmarkt, die op haar beurt gesteund werd door een afnemende Amerikaanse dollar.

Handelaar en analist ‘Il Capo of Crypto’ gaf aan dat het einde van deze prijsstijging nog niet in zicht is. Hij verwacht dat de waarde van BTC de komende dagen verder zal stijgen.

Er is voldoende brandstof om door te gaan. – Il Capo of Crypto.

Dollarstrijd

De analisten van ‘Material Indicators’ volgden de verschuivende steun en weerstand in het orderboek van Binance. De zone van 20 duizend dollar werd gekenmerkt door een cluster van verkooporders ter waarde van meer dan 110 miljoen dollar. Echter, de bulls slaagden er vanavond eindelijk in om deze sterke weerstand te doorbreken.

#FireCharts laat zien dat de overgebleven $83M van de $112M #BTC-verkoopmuur die we vanochtend zagen, is verplaatst. pic.twitter.com/rupb2Ww5pn – Material Indicators (@MI_Algos) 25 oktober 2022

Zoals eerder in dit artikel vermeld, daalt de Amerikaanse dollar-index (DXY). Dit is goed nieuws voor de waarde van Bitcoin, omdat deze bijna altijd een omgekeerde correlatie heeft met de dollar-index. Analist Justin Bennett wees ook op de zwakte van de dollar.

$DXY vertoont eindelijk een neerwaartse beweging vandaag. Verwacht biedingen in het bereik van 109,50-110. https://t.co/WDzZBeUxoW pic.twitter.com/7kdCEfZYlZ – Justin Bennett (@JustinBennettFX) 25 oktober 2022

De Amerikaanse dollar-index (DXY) vertoont eindelijk een neerwaartse beweging. Verwacht biedingen in het bereik van 109,50-110. – Justin Bennett

Als de zwakte van de Amerikaanse dollar aanhoudt, kunnen we een verdere stijging van de waarde van Bitcoin verwachten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.