Bitcoin prijs daalt fors en sterke schommelingen worden verwacht

Op deze maandagochtend noteert Bitcoin een waarde van 15.982 dollar, wat een verlies van 3 procent betekent gedurende de afgelopen 24 uur. Ethereum doet het nog slechter met een daling van 7,86 procent in dezelfde periode, waarbij de prijs nu op 1.124 dollar staat.

Mogelijke toename in volatiliteit?

Nadat FTX problemen ondervond, bleef de Bitcoin koers relatief stabiel tussen de 16.500 en 17.000 dollar. Echter, recentelijk is er een neerwaartse doorbraak geweest, en volgens enkele experts kan de zijwaartse beweging van de afgelopen dagen wijzen op een opkomende periode van grotere prijsschommelingen.

“De afgelopen week handelde Bitcoin binnen nauwe marges en slaagde er niet in om de 17.000 dollar te bereiken. Gezien de zijwaartse prijsbeweging kunnen we mogelijk meer volatiliteit verwachten deze week,” aldus Joe DiPasquale van BitBull Capital.

Ook Ethereum slaagde er niet in om de steun op 1.200 dollar vast te houden en handelt nu ongeveer 6 procent lager dan afgelopen zaterdag. De op één na grootste cryptocurrency op de markt heeft bijna 10 procent verloren sinds het hoogtepunt van vorige week op 1.275 dollar. De markt staat momenteel onder druk.

Zoektocht naar het dieptepunt

Bitcoin en de rest van de markt zijn al maanden op zoek naar een dieptepunt. Sinds begin 2022 hebben ze moeilijke tijden doorgemaakt en er lijkt geen einde aan te komen. Er was kortstondig hoop toen Bitcoin onverwachts de 20.000 dollar weer overschreed. Echter, daarna ontstonden snel problemen bij FTX en nu heerst er een sombere stemming in de cryptowereld.

De temperatuur is enkele graden gedaald, bijna onder nul, en het lijkt erop dat de moeilijke periode nog voortduurt. Desondanks zijn er flinke prijsdalingen geweest en de huidige prijsniveaus zijn aantrekkelijk voor velen om bij te kopen. Na al deze dalingen zou je verwachten dat het dieptepunt niet ver weg meer is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.