Bitcoin prijs stabiel tussen Silvergate en China

Op dit moment beweegt de waarde van Bitcoin rond de 22.400 dollar, terwijl investeerders bezorgd zijn over Silvergate en in afwachting zijn van positieve economische gegevens uit China. Deze situatie heeft twee kanten en de onzekerheid wordt momenteel voornamelijk weerspiegeld in de koers.

Silvergate Bank aan de rand van de afgrond – de tegenvallers zullen doorgaan totdat iedereen doordrongen is van het feit dat de enige veilige manier om vermogen op te slaan, het zelf beheren van bitcoin is. pic.twitter.com/TbBt2WH5v1 — ODELL (@ODELL) 2 maart 2023

Dieptepunt ligt achter ons

Volgens de meeste deskundigen bevindt de markt zich momenteel op een kritiek punt. Het dieptepunt van de crypto-winter lijkt hoogstwaarschijnlijk achter ons te liggen, maar dat betekent niet dat Silvergate geen roet in het eten kan gooien. Binnen de branche wordt Silvergate Bank gezien als de bank van de crypto-wereld.

Als deze bank omvalt, kan dat andere partijen in de problemen brengen en bovendien het imago van de sector aantasten.

Aan de andere kant is er momenteel ook China, waar positieve economische gegevens worden verwacht. Dit is te wijten aan de snelle opheffing van alle COVID-19-beperkingen nu het land weer heropent.

Deze week zal China gegevens publiceren over de handelsbalans, valutareserves en inflatie. Op het gebied van macro-economie belooft het een interessante week te worden.

Uitdagende periode

Desondanks valt niet te ontkennen dat er hoogstwaarschijnlijk een uitdagende periode aanbreekt voor Bitcoin. Met name de Amerikaanse rentestanden spelen hierbij een leidende rol. Aangezien de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) moeite heeft om de inflatie onder controle te krijgen, zal de rente waarschijnlijk langdurig op dit hoge niveau blijven.

Dit is op zichzelf al nadelig voor Bitcoin, omdat de hoge rente veel investeerders kan verleiden om risicovolle activa in te ruilen voor Amerikaanse staatsobligaties, die momenteel een gegarandeerd rendement van ongeveer 5 procent bieden.

Aan de andere kant zullen de hoge rentetarieven pas afnemen als de inflatie definitief daalt tot 2,0 procent. Als de rente langdurig op dit relatief hoge niveau blijft, kan een recessie niet worden uitgesloten. Dit zou ook geen positieve ontwikkeling zijn voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.