Bitcoin prijs stijgt binnen één week met 10 procent: dit is de reden

Januari bracht verrassende ontwikkelingen voor zowel Bitcoin als Ethereum, met aanzienlijke stijgingen van deze twee cryptocurrencies te midden van een strenge crypto-winter, gekenmerkt door talloze ontslagen en faillissementsaanvragen.

De afgelopen dagen hebben een opmerkelijke mate van schommelingen laten zien. Na een kleine correctie die de Bitcoin (BTC) van net boven de $23.000 naar ongeveer $22.400 bracht op woensdag, zagen we afgelopen nacht juist weer een aanzienlijke prijsstijging naar een piek van $23.700. Direct na het bereiken van deze piek daalde de koers weer naar de huidige prijs van $22.970.

Hoewel de grote opleving even tot rust is gekomen, heeft de Bitcoin prijs in de afgelopen 30 dagen een indrukwekkende stijging van 36 procent laten zien. De recente piek bracht de prijs zelfs naar het niveau van medio augustus vorig jaar.

Ethereum (ETH) volgde een vergelijkbaar patroon als Bitcoin (BTC), met een lichte daling voordat het de grens van $1.600 overschreed, die voor het eerst afgelopen weekend werd doorbroken. Vandaag boekt ETH een winst van 4,7 procent, waardoor één token wordt verhandeld voor $1.607. Bovendien is het handelsvolume van de twee grootste cryptomunten de afgelopen dagen aanzienlijk gestegen.

Rijst de vraag of er een correctie komt of dat dit het begin is van een bullmarkt?

Naarmate de indrukwekkende opmars van de markt aanhoudt, is het begrijpelijk dat velen zich afvragen of dit het begin is van een grotere bullmarkt of dat er nog een aanzienlijke correctie op komst is.

Het afgelopen jaar heeft de markt aanzienlijk verlies aan liquiditeit ervaren. Zowel grote als kleine spelers hebben de crypto-markt in groten getale verlaten, wat niet verwonderlijk is gezien de teleurstellende prestaties van de cryptokoersen in de afgelopen maanden. Nu de positieve trend echter terugkeert en de prijzen weer stijgen, is de kans groot dat investeerders massaal zullen terugkeren. Dit kan op korte termijn leiden tot aanzienlijke stijgingen in de Bitcoin prijs.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.