Bitcoin prijs van 28.000 dollar mogelijk in de toekomst?

Het lijkt erop dat Bitcoin dankzij positieve prijsbewegingen tijdens de Aziatische handelssessies weer omhoog kan kijken. De waarde van Bitcoin is overtuigend gestegen boven de 25.000 dollar en op dit moment wordt Bitcoin verhandeld op 26.100 dollar. Hierdoor lijkt de weg vrij voor een mogelijke stijging naar het volgende belangrijke niveau van 28.000 dollar.

Stijging naar 28.000 dollar in het verschiet?

Volgens Markus Thielen van Matrixport heeft Bitcoin momenteel een grote kans om verder te stijgen. Hij stelt dat Bitcoin de mogelijkheid heeft om het volgende technische weerstandsniveau te doorbreken, dat zich bevindt op 28.000 dollar.

Thielen analyseert de recente opeenvolging van prijsstijgingen en correcties en merkt op dat Bitcoin vaak sprongen van 4.000 dollar maakt. Eerst ging de prijs van 16.000 naar 20.000 dollar, en vervolgens van 20.000 naar 24.000 dollar.

Als deze trend zich voortzet, lijkt een prijsstijging naar 28.000 dollar op dit moment de meest logische ontwikkeling voor Bitcoin. Dit zou ook gunstig zijn voor de rest van de cryptomarkt, waarbij vaak wordt gezien dat andere cryptocurrencies de koers van Bitcoin volgen. Hoewel sommige altcoins achterblijven bij de explosieve prijsactie van Bitcoin, presteert Ethereum ook goed, zij het niet zo sterk als Bitcoin.

Nasdaq toont eveneens stijgende lijn

De Amerikaanse Nasdaq 100, een belangrijke techbeurs, steeg ook met 2,6 procent op donderdag. Dit bevestigt het positieve momentum voor de techmarkt, wat vaak samengaat met gunstige ontwikkelingen voor Bitcoin. Dit patroon lijkt zich te herhalen tijdens de vroege uren van vrijdagochtend.

In financiële markten geldt: verwacht altijd het onverwachte. Aksel Kibar, een bekende technische analist op Twitter, deelde grafieken van de Nasdaq en benadrukt de poging van de Amerikaanse techbeurs om de opwaartse trend voort te zetten.

Alle signalen wijzen erop dat de bankencrisis in de Verenigde Staten, die bijna overwaaide naar Europa door de problemen bij Credit Suisse, een belangrijke reden is voor deze prijsstijgingen. Mensen verliezen vertrouwen in traditionele financiële instellingen en zoeken hun toevlucht tot activa zoals Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.