Bitcoin reageert onverwacht positief op teleurstellend inflatienieuws

Na het bekendmaken van de Amerikaanse inflatiecijfers gisteren, met een stijging van 8,2 procent voor de consumentenprijsindex en 6,6 procent voor de kerninflatie, steeg de Bitcoin koers onverwachts naar een niveau van 19.800 dollar. Dit was een verrassende wending, aangezien aanvankelijk de koers daalde naar ongeveer 18.200 dollar na de cijfers die 0,1 procent hoger lagen dan voorspeld.

Van negatief naar positief

Dit voorval toont aan hoe snel de situatie in de wereld van cryptocurrency kan veranderen. Hoewel het slechte inflatienieuws uit de Verenigde Staten negatieve gevolgen leek te hebben voor de markt, heeft de Bitcoin koers zich binnen een dag hersteld tot het hoogste punt van de week. Dit resultaat was niet voorzien door de meeste economen, wat suggereert dat de mogelijke verkoopdruk wellicht afneemt.

Er zal een moment aanbreken waarop de meeste pessimisten hun Bitcoins verkocht hebben en waarop langetermijninvesteerders overheersen op de markt. Op dat punt zou de bodem bereikt worden en de potentie voor verdere daling van Bitcoin beperkt zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat de ommekeer van “negatief naar positief” die gisteren plaatsvond, niet alleen van invloed was op Bitcoin en de cryptomarkt.

Positieve impact op aandelenmarkten

De Amerikaanse aandelenmarkten vertoonden ook een stijgende lijn nadat de dag begon met rode cijfers als reactie op de nieuwe inflatiegegevens. De initiële daling werd veroorzaakt door zorgen onder investeerders over het potentieel van een agressiever optredende Federal Reserve vanwege de relatief hoge inflatiecijfers. Dit scenario lijkt logisch in de toekomstige context.

Op dit moment zijn er weinig redenen om optimistisch te zijn over de koersen, behalve het feit dat er mogelijk een bodem wordt gevormd rond dit niveau. Toch hebben we in het verleden eerder gedacht dat een vergelijkbare “denkbeeldige bodem” was bereikt, en we weten nu hoe snel die illusie kan verdwijnen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.