Bitcoin registreert grootste prijsstijging in 2 maanden, wat zijn de volgende stappen?

Het jaar 2023 is veelbelovend gestart voor Bitcoin, en het lijkt langzaam te herstellen van de uitdagingen van vorig jaar. Gisteren behaalde Bitcoin zelfs de hoogste dagelijkse stijging in twee maanden, met een stijging van 5 procent. De koers bereikte kort even de 19.000 dollar, maar is inmiddels teruggezakt naar ongeveer 18.800 dollar.

Positieve inflatiecijfers?

Gisteren publiceerde het Amerikaanse equivalent van het Centraal Bureau voor de Statistiek de meest recente inflatiecijfers, en de marktreactie was positief. Hoewel de inflatie aanzienlijk lager is dan tijdens de piek in juni 2022, met destijds een consumentenprijsindex (CPI) van 9,1 procent, is deze nu gedaald naar 6,5 procent.

Desondanks blijft dit cijfer nog ver verwijderd van het streefdoel van 2 procent, dat de Federal Reserve uiteindelijk wenst te bereiken. Er moet dus nog veel werk worden verzet om dit te bewerkstelligen.

Ook functionarissen van de Federal Reserve geven aan dat de rente waarschijnlijk nog iets verhoogd moet worden en gedurende 2023 op dat niveau zal blijven. Voor dit jaar wordt er geen verlaging van de rente verwacht, wat mogelijk geen gunstig vooruitzicht is voor investeringen zoals Bitcoin en aandelen.

Aankomende rentevergadering

Op 1 februari staat de volgende rentevergadering gepland bij de Federal Reserve. Er wordt verwacht dat de rente met 0,25 procent zal stijgen, wat de rente op 4,50 tot 4,75 procent zou brengen. Hiermee komen we dicht bij de 5,00 procent waar veel leden van de Federal Reserve de rente uiteindelijk zien stabiliseren.

Dit wijst op het naderen van het einde van de huidige cyclus en mogelijk het bereiken van de bodem. Echter, een recessie kan roet in het eten gooien en de koersen verder omlaag drukken. Hierdoor bevinden we ons in een spannende periode, waarin stijgende koersen en een bullmarkt wellicht beperkt zijn. Gezien dit perspectief is de prijsstijging van Bitcoin opmerkelijk te noemen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.