Bitcoin staat op het punt om een record van 10 jaar oud te verbreken

Op dit moment is Bitcoin slechts één dag verwijderd van het behalen van een historisch nieuw record. Als Bitcoin vandaag opnieuw met positieve cijfers afsluit, zal er een positieve reeks van 15 opeenvolgende dagen met stijgingen worden bereikt. Dit is iets wat slechts één keer eerder is gebeurd, namelijk in november 2013.

₿REAKING: De prijs van #Bitcoin is 14 dagen op rij gestegen – Slechts één dag verwijderd van het vestigen van een historisch nieuw record! pic.twitter.com/qclJhikcds— Documenting ₿itcoin 📄 (@DocumentingBTC) 17 januari 2023

Opeenvolgende reeks van 14 dagen

Op dit moment heeft Bitcoin een aaneengesloten reeks van 14 dagen met prijsstijgingen bereikt, waardoor het tevens de hoogste koers in vier maanden tijd heeft bereikt. Er is nog maar één dag van positieve prijsbewegingen nodig om het record van 2013 te evenaren. Als Bitcoin ook de dag erna met een positieve trend blijft afsluiten, zal er een nieuw record worden gevestigd. Dit is iets wat niemand had verwacht tijdens de moeilijke maanden van 2022.

📈 #Ethereum $ETH Aantal adressen met non-zero balans heeft een All-Time High van 92.483.337 bereikt. Bekijk de statistieken: https://t.co/beS1MtIgAZ pic.twitter.com/ripGHhmuEU— glassnode alerts (@glassnodealerts) 16 januari 2023

Niet alleen Bitcoin bereikt mijlpalen, maar ook Ethereum laat positieve ontwikkelingen zien. Het duurt niet lang meer voordat het Ethereum-project de mijlpaal van 100 miljoen wallets met ten minste een kleine hoeveelheid Ether zal overschrijden. Op 16 januari meldde het analysebedrijf Glassnode dat het aantal Ethereum-adressen met een non-zero Ether-balans bijna 92,5 miljoen bedraagt.

Er zijn nog slechts 7,5 miljoen adressen nodig om deze mijlpaal te bereiken. Op basis van historische gegevens is te verwachten dat Ethereum deze mijlpaal dit jaar zal behalen. Sinds 2019 is dit aantal gemiddeld met 20 miljoen adressen per jaar gestegen. Als deze trend zich voortzet, kan het Ethereum-project mogelijk in het tweede kwartaal van 2023 deze mijlpaal bereiken.

Afnemend aantal Wrapped Bitcoin

We blijven zowel bij Ethereum als Bitcoin. Het gaat hierbij om Wrapped Bitcoin (WBTC), een getokeniseerde versie van Bitcoin op de Ethereum-blockchain. Sinds mei 2022 is de voorraad van deze tokens met 35 procent afgenomen. Er is steeds minder vraag naar het gebruik van Bitcoin in DeFi-toepassingen op de Ethereum-blockchain. De hoogste voorraad Bitcoin op Ethereum werd geregistreerd vlak voor de ineenstorting van Terra en LUNA.

Het totale saldo van $WBTC gewrapped op #Ethereum is met meer dan 35% afgenomen sinds de ineenstorting van het LUNA/UST-project. Op het hoogtepunt waren er 285.000 #Bitcoin gewrapped op #Ethereum, en dit is sindsdien met 101.550 $WBTC gedaald gedurende 2022. 📊 Live Grafiek: https://t.co/y3COK5pbuA pic.twitter.com/QWRYyBcV7j— glassnode (@glassnode) 17 januari 2023

Op dat moment bedroeg het aantal WBTC op de Ethereum-blockchain 285.000. Sindsdien is er minder vraag naar Bitcoin op Ethereum, waardoor het aantal WBTC gedurende 2022 met 101.550 is gedaald. Op dit moment zijn er ongeveer 183.500 getokeniseerde Bitcoin op de Ethereum-blockchain.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.