Bitcoin stabiel terwijl investeerders uitkijken naar nieuwe Amerikaanse inflatiegegevens

Op woensdag is de prijs van Bitcoin nauwelijks veranderd, omdat de meeste handelaren in afwachting zijn van de belangrijke inflatiecijfers die vandaag worden gepubliceerd. Om 14.30 uur Nederlandse tijd zal het Amerikaanse equivalent van het Centraal Bureau voor de Statistiek de recente consumentenprijsindex vrijgeven.

Wat zal de Federal Reserve beslissen?

De inflatiecijfers van vanmiddag zullen bepalen of de Federal Reserve doorgaat met agressieve renteverhogingen of dat ze een stap terug zullen doen. De meeste analisten verwachten echter tegenvallende cijfers en voorspellen dat de financiële markten opnieuw een klap zullen krijgen. Vorige maand was de inflatie 8,3 procent en de verwachting is dat dit vandaag zal dalen naar 8,1 procent.

JPMorgan voorspelt dat een hoge inflatie de markten behoorlijk kan schaden, vooral de aandelenmarkten. Maar de realiteit is dat deze markten redelijk gelijk op gaan met de cryptomarkt. Als Bitcoin erin slaagt om stabiel te blijven, zelfs als de aandelenmarkten dalen, zou dat opmerkelijk zijn.

Zwakkere correlatie tussen aandelen en Bitcoin

De correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkten is het hele jaar door extreem hoog geweest. Als de aandelen met 1 procent stegen, steeg Bitcoin kort daarna ook, en andersom. In de afgelopen maanden is deze correlatie echter verminderd en lijkt Bitcoin zich los te maken van de traditionele financiële markt.

Vandaag zou opnieuw een speciale dag kunnen zijn in dat opzicht. Als de traditionele financiële markten dalen en Bitcoin blijft opnieuw onveranderd, zou dat het begin kunnen markeren van een nieuwe stijging van de koers.

Dit zou het vertrouwen in Bitcoin aanzienlijk vergroten als een activa die volledig onafhankelijk is van het traditionele financiële systeem. Maar om zeker te zijn, moeten we eerst wachten tot 14.30 uur, het tijdstip waarop de nieuwe Amerikaanse inflatiegegevens worden bekendgemaakt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.