Bitcoin start de week positief en doorbreekt de grens van 17.000 dollar

Eindelijk heeft de Bitcoin-koers na drie weken de mijlpaal van 17.000 dollar weten te bereiken. In de komende week ligt de focus met name op de uitdagingen bij bedrijven zoals de Digital Currency Group, Genesis, Huobi, en natuurlijk de Federal Reserve.

Op weg naar 17.800 dollar?

Hoewel de meeste experts de huidige grafiek van Bitcoin als bearish beschouwen, merkte David Duong van Coinbase Institutional op dat een succesvolle stijging naar 17.100 dollar de weg kan openen naar een koers van 17.800 dollar. Sean Farrell van FundStrat is het daarmee eens en benadrukt de sterke vraag naar Bitcoin tussen de koersniveaus van 16.000 en 17.200 dollar. Hij stelt dat dit wijst op een aanzienlijke koopbereidheid en de vorming van een stevige bodem.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld tegen 17.210 dollar, en er is sprake van een voorzichtige opwaartse beweging. De afgelopen 24 uur laat een stijging van 1,54 procent zien, wat duidt op een geleidelijke verbetering. Toch is voorzichtigheid geboden, gezien vergelijkbare situaties in 2022.

Invloed van Amerikaanse inflatie

De focus van handelaren in de aankomende week richt zich op de Amerikaanse inflatiecijfers die op donderdag worden vrijgegeven. De verwachting is dat de consumentenprijsindex (CPI) op 6,5 procent zal liggen, wat een daling van 0,6 procent betekent ten opzichte van de vorige maand. Ook wordt de kerninflatie (CPI zonder voedsel en energie) verwacht op 5,7 procent, tegenover 6,0 procent vorige maand.

Samen met de solide arbeidsmarkt zijn deze cijfers op zich geen goed nieuws voor Bitcoin en de bredere financiële markt. De Federal Reserve streeft immers naar een inflatie van 2,0 procent. Afgelopen jaar hebben renteverhogingen door de Federal Reserve aanzienlijk bijgedragen aan de daling van de Bitcoin-koers.

Het is te hopen dat er snel stappen worden ondernomen om de inflatie onder controle te krijgen en terug te brengen tot 2 procent. Een andere manier om renteverhogingen te vermijden, en zelfs verlagingen te bewerkstelligen, is via een recessie. Toch is het ironisch om te hopen op een recessie, aangezien dit ook gepaard gaat met toenemende werkloosheid.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.