Bitcoin stijgt boven de 29.000 dollar uit in het midden van de nacht

Ondanks de aanval van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission op Binance, blijft Bitcoin snel omhoog gaan. Op dit moment staat de prijs weer boven de 28.000 dollar, maar gedurende de nacht heeft Bitcoin zelfs de grens van 29.000 dollar doorbroken. Hiermee heeft Bitcoin een nieuw hoogtepunt bereikt in maart 2023.

Geen hinder van Binance-problemen

Met deze stijgingen toont Bitcoin aan dat het zich weinig aantrekt van de aanval op Binance en de CEO Changpeng “CZ” Zhao op 27 maart. Hoewel de koers kort daalde bij het bekend worden van dit nieuws, zijn de stijgingen nu weer volop aan de gang.

Verrassend genoeg hadden veel analisten dit niet verwacht, aangezien Binance een belangrijke rol speelt in het ecosysteem. Je zou denken dat dit meer invloed zou hebben op de koers. Het is ook mogelijk dat velen verwachten dat Binance uiteindelijk slechts een boete zal krijgen.

Crypto Fear and Greed Index neemt toe, ondanks bankproblemen

De Crypto Fear and Greed Index, die het huidige sentiment op de markt weergeeft op basis van een score, begint langzaam te stijgen. Ondanks problemen en spanningen in de bankensector neemt de hebzucht in de wereld van crypto toe.

Vooral Bitcoin springt eruit

Het opvallende in de afgelopen 24 uur is dat Bitcoin de hoofdrol speelt in de wereld van crypto. Terwijl Bitcoin in de laatste 24 uur met 1,92 procent is gestegen, heeft Ethereum een daling van 0,74 procent ervaren. De prijs van Bitcoin is nu 28.600 dollar dankzij deze stijging.

Aan de andere kant staat Ethereum op 1.795 dollar. Dit brengt de marktkapitalisatie van Bitcoin op 553 miljard dollar en die van Ethereum op 219 miljard dollar. Op dit moment is Bitcoin dus meer dan twee keer zo groot als Ethereum.

Iedereen die had verwacht dat Ethereum binnenkort Bitcoin zou inhalen, lijkt bedrogen uit te komen. Hoewel de zaken snel kunnen veranderen in deze wereld, staat Bitcoin al 14 jaar op rij bovenaan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.