Bitcoin stijgt met 9% – Mogelijk $42.000 door crisis bij Amerikaanse banken

De waarde van Bitcoin laat opnieuw een positieve reactie zien op nieuws over een naderende crisis bij Amerikaanse banken, wat potentieel aanzienlijke winsten kan opleveren. Volgens enkele experts zou de koers zelfs binnenkort kunnen stijgen naar $42.000.

Na een periode van aanzienlijke verkoopdruk vorige week, is Bitcoin (BTC) nu bezig met een herstel. Op dit moment is de BTC-koers met 9% gestegen naar $29.800.

Waarom stijgt de Bitcoin prijs plotseling?

De huidige stijging van de koers komt overeen met zorgen over een mogelijke grote ineenstorting van een Amerikaanse bank. Recent nieuws wijst erop dat First Republic Bank te maken heeft met een aanzienlijke kapitaaluitstroom en werkt aan het aflossen van schulden ter waarde van $50 tot $100 miljard als onderdeel van haar “strategische mogelijkheden”.

Bij de bankencrisis die eerder dit jaar in maart in de VS plaatsvond, liet Bitcoin al zien dat het veerkrachtig was door snel een sterke stijging te vertonen. De huidige stijging van de BTC-prijs na het nieuws over de crisis bij First Republic Bank suggereert opnieuw dat de cryptocurrency fungeert als een veilige haven voor investeerders.

De opmerkelijke stijging van Bitcoin en andere cryptocurrencies valt op te midden van wereldwijde aandelenmarkten die sterk in het rood staan. Dit onderstreept dat Bitcoin en crypto’s zich losmaken van hun gebruikelijke verband met traditionele marktkrachten.

Mogelijke stijging van Bitcoin naar $42.000

Santiment, een leverancier van on-chain data, meldde dat Bitcoin nog steeds een relatief hoge sociale dominantie behoudt in vergelijking met andere alternatieve munten op de markt. Een hoge sociale dominantie voor Bitcoin treedt doorgaans op tijdens markteuforie of angst, zoals in dit geval. Prijzen kunnen snel herstellen”, voegde Santiment toe.

De bekende crypto-analist Michael Van de Poppe is eveneens optimistisch en verklaarde: “De vooruitzichten voor Bitcoin op de langere tijdsframes zien er goed uit. Dit is een gezonde correctie, en zolang #Bitcoin boven de $25.300 blijft, is de kans groot dat deze stijging richting $42.000 zich zal voortzetten.”

Evert De Groot

Evert combineert zijn jarenlange ervaring als early blockchain adopter en crypto investeerder met pragmatische inzichten en real life use cases opgedaan als blockchain journalist.