Bitcoin stijgt naar $17.300, kan het opwaartse momentum vasthouden?

De koers van Bitcoin lijkt langzaam maar zeker omhoog te gaan. We zijn de nieuwe week begonnen met een stijging van meer dan 2 procent, waardoor de prijs op $17.300 uitkomt. Zou $17.000 nu het nieuwe referentiepunt van Bitcoin kunnen zijn, vergelijkbaar met wat $16.000 eerder was?

Bij $16,6K gingen de SLRV Ribbons eindelijk naar een bullish positie. SLRV Ribbons houdt de stromen van korte en lange termijn investeerders in de gaten. Enkele maanden geleden ontdekten we dat deze eenvoudige strategie aanzienlijk beter kon presteren dan simpelweg Bitcoin vasthouden, qua rendement.

Toespraak van Jerome Powell

De stijgingen lijken voort te komen uit de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, afgelopen week. In zijn toespraak was hij tamelijk terughoudend over mogelijke toekomstige renteverhogingen. Op 14 december zal de Amerikaanse centrale bank samenkomen om een besluit te nemen over rente. Er wordt verwacht dat ze tijdens die vergadering het tempo van de rentestijgingen zullen verlagen.

In de afgelopen vergaderingen werd een rentestijging van 0,75 procent doorgevoerd, maar nu staat er een stijging van 0,50 procent op de planning. Tenminste, dat is de huidige verwachting. Het lijkt erop dat de Federal Reserve zich begint te realiseren dat hun agressieve rentestijgingen ook negatieve gevolgen kunnen hebben.

Het daadwerkelijke effect daarvan moet nog blijken. Zelfs als de Federal Reserve vandaag de rente met 5 procent verhoogt, zal de economie dat niet onmiddellijk merken. De impact zal pas voelbaar zijn wanneer individuen, bedrijven en de overheid hun leningen moeten herfinancieren. Dat moment komt steeds dichterbij.

Op weg naar $20.000?

Joe DiPasquale van BitBull Capital gaf aan in een e-mail aan Coindesk dat de markt positief reageerde, maar dat dit pas het begin is. “We moeten eerst afwachten of Bitcoin boven de $17.000 kan blijven, voordat een test van $20.000 mogelijk wordt. Als dat lukt, kunnen we denken aan een duurzaam herstel,” aldus DiPasquale. Met duurzaam herstel bedoelt hij uiteraard een verdere stijging boven de $20.000.

Wanneer DiPasquale naar beneden kijkt, ligt zijn aandacht vooral op de koers van $16.000. Als Bitcoin die grens doorbreekt, bestaat er een risico op verdere dalingen en een verlenging van de bearmarkt. Het is daarom te hopen dat Bitcoin standhoudt op dit niveau en dat de bull-markt eindelijk weerstand biedt tegen de beren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.