Bitcoin stijgt naar $18.000 door gunstig nieuws over inflatie

De waarde van Bitcoin is vandaag gestegen tot boven de 18 duizend dollar en ook de wereldwijde aandelenmarkten hebben een boost gekregen. Dit gebeurde kort nadat de Amerikaanse CPI-gegevens werden vrijgegeven. De prijs van BTC steeg binnen 10 minuten met meer dan 800 dollar, dankzij het positieve inflatienieuws.

Zelfs de waarde van Ethereum is met meer dan 7 procent gestegen, naar ongeveer 1.345 dollar, en de XRP-waarde noteert een winst van meer dan 5 procent in de afgelopen 24 uur.

Waarom is dit gunstig nieuws voor Bitcoin?

De Amerikaanse inflatie voor november werd vandaag vastgesteld op 7,1 procent, lager dan de verwachting van de meeste analisten, die op 7,3 procent lag. Dit is positief nieuws voor de economie en risicovolle activa, zoals aandelen en cryptomunten. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de Amerikaanse Federal Reserve de geplande renteverhogingen zal verminderen.

Analisten verwachten nu met vrij grote zekerheid (80%) dat de FOMC morgen een renteverhoging van 50 basispunten zal aankondigen, volgens gegevens van de FedWatch-tool van CME. Dit geeft aan dat de Federal Reserve de renteverhogingen vanaf morgen zal gaan verminderen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.