Bitcoin toont veerkracht, prijs keert terug naar 28.000 dollar

Het is al meer dan 24 uur geleden dat de Federal Reserve aankondigde de rente met 0,25 procent te verhogen. Na dit besluit begon Bitcoin voornamelijk te dalen tijdens de persconferentie van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Tijdens deze daling zakte de Bitcoin zelfs onder de 27.000 dollar. Nu is de rust weergekeerd en staat de Bitcoin op een solide 28.190 dollar.

Aanval op de cryptowereld?

Volgens Benoit Bosc van GSR Markets is er momenteel een enorme aanval gaande op de wereld van cryptocurrencies. “De cryptowereld staat onder druk. We zien op dit moment veel autoriteiten die op harde wijze proberen duidelijkheid te verschaffen, en we merken ook dat de bankencrisis vooral invloed heeft op banken die zaken doen met cryptobedrijven”, aldus Bosc.

“Hierdoor zien we vooral een beweging richting kwaliteit en grotere projecten. Bitcoin heeft hiervan het meest geprofiteerd en is sinds het begin van de problemen bij banken bezig aan een stijging”, vervolgt Bosc. Hij verwijst ook naar de Federal Reserve, die blijkbaar geen verlaging van de rente overwoog en zelfs een pauze afwees.

“Door de huidige problemen met stablecoins lijkt Bitcoin plotseling stabieler en veiliger”, speculeert Bosc over de opwaartse beweging van Bitcoin. Ergens is Bitcoin ook stabieler, omdat het niet afhankelijk is van iets anders. In het geval van stablecoins loop je altijd het risico dat de uitgevende partij financiële problemen heeft.

De markt is sterk

Wat Bosc op dit moment vooral optimistisch stemt, is de veerkracht van de markt. Hij vindt het opvallend hoe de markt al het negatieve nieuws van de afgelopen maanden heeft verwerkt. “Een paar jaar geleden zou dit de markt hebben vernietigd. Het is interessant om te zien hoe sterk de markt nu is”, aldus Bosc.

Overigens ziet hij momenteel geen reden voor een “risk-on rally”, wat betekent dat hij nog geen nieuwe stijgende markt verwacht. Dit kan natuurlijk snel veranderen als centrale banken opnieuw moeten ingrijpen vanwege problemen in het systeem.

De bankencrisis is nog niet voorbij en we moeten hopen dat de impact beperkt blijft tot Silicon Valley Bank en Signature Bank. Als dat niet het geval is, moeten de geldpersen waarschijnlijk opnieuw worden aangezet, wat Bitcoin een nieuwe opwaartse impuls zou kunnen geven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.