Bitcoin verdienen door naar podcasts te luisteren

Fountain en Bitcoin-bedrijf ZEBEDEE hebben een overeenkomst gesloten waardoor podcastmakers hun luisteraars kunnen belonen met de prominente cryptocurrency.

Meer dan alleen gamen

Bitcoin geeft een nieuwe draai aan het verdienmodel voor podcasts. ZEBEDEE, oorspronkelijk gericht op gaming, breidt zich verder uit en heeft aangekondigd samen te werken met het ‘luister-om-te-verdienen’ podcast-platform Fountain. Het doel is om zowel luisteraars als podcasters de kans te geven om Bitcoin te verdienen via de app.

Met deze samenwerking ondersteunen we niet alleen een nieuw zakelijk model en economische activiteit, maar iets wat breder van toepassing is.

Aldus Ben Cousens, Chief Strategy Officer van ZEBEDEE, in een verklaring. ZEBEDEE, opgericht in oktober 2019, is een gamingbedrijf gericht op Bitcoin, dat spellen uitbrengt via zijn mobiele app. Onlangs heeft ZEBEDEE twee nieuwe ‘spelen-om-te-verdienen’-spellen uitgebracht, Bitcoin Chess en Bitcoin Scratch, in samenwerking met de mobiele gamestudio Viker.

Bij ‘spelen-om-te-verdienen’-games speelt een gebruiker online spellen en ontvangt beloningen met echte waarde. ‘Luister-om-te-verdienen’ heeft een vergelijkbaar doel voor podcasters, door een directe link te creëren tussen podcasters en hun luisteraars, en luisteraars in staat te stellen Bitcoin te verdienen voor elke minuut die ze beluisteren.

In plaats van een kostbare en ingrijpende advertentiecampagne, streeft het ‘luister-om-te-verdienen’-model ernaar alleen geld uit te geven aan luisteraars die daadwerkelijk willen luisteren. Cousens verklaarde:

Als geld net zo naadloos beweegt als informatie, of in dit geval geluid, gaan er talloze mogelijkheden open. We zijn verheugd om samen met Fountain te pionieren.

Fountain introduceerde zijn ‘luister-om-te-verdienen’-programma in juni 2022. Met dit programma kunnen luisteraars en podcasters beloond worden voor de waarde die ze bieden. Fountain-gebruikers verdienen geld voor hun eerste uur luisteren naar podcasts per dag.

Om luisteraars aan te trekken, maakt het platform gebruik van RSS-feeds om podcasts van andere platforms beschikbaar te stellen aan zijn luisteraars. Door de Fountain-app te gebruiken om naar hun favoriete podcasts te luisteren, verdienen gebruikers kleine hoeveelheden Bitcoin, genaamd ‘sats’ of ‘satoshis’, vernoemd naar de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Wanneer de gebruiker wil uitbetalen, kan deze verbinding maken met de ZEBEDEE-app om geld op te nemen. Oscar Merry, oprichter en CEO van Fountain, verklaarde in een persbericht:

Dit soort ‘waarde-voor-waarde’-uitwisseling is de toekomst van contentcreatie. Over enkele jaren zullen we terugkijken op het betalen van abonnementen voor contentplatforms die geen verband houden met hoeveel we die platforms daadwerkelijk gebruiken, en zullen we lachen om hoe eenvoudig en ineffectief dat was.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.