Bitcoin verliest 10 procent van zijn waarde in een week tijd

De prijs van Bitcoin heeft moeite gehad om zich vast te houden op het niveau van $27.000, terwijl het niet lang geleden nog boven de $30.000 lag. In tegenstelling tot Amerikaanse aandelen, die op vrijdag een kleine stijging lieten zien, waarschuwen analisten dat Bitcoin mogelijk richting de $25.000 zou kunnen zakken.

Een daling van 10 procent

Gedurende de hele week heeft Bitcoin een daling van 10 procent doorgemaakt en voor de maand april staat er een daling van 4 procent genoteerd. Hierdoor lijkt het erop dat Bitcoin mogelijk een negatieve maand tegemoet gaat, wat de eerste zou zijn in 2023.

Volgens de bekende anonieme handelaar Credible Crypto blijft echter de opwaartse trend van Bitcoin intact.

Als je je fundamentele visie op Bitcoin verandert vanwege een terugval van $2.000 na een snelle stijging van $10.000 van $19.000 naar meer dan $30.000, dan begrijp je het verkeerd. Ik heb dit al besproken in mijn laatste video die meer dan een week geleden is gemaakt – er is niets veranderd. Terugvallen tijdens een opwaartse beweging zijn normaal en gezond.

“Bitcoin 3 Maanden grafiek. Na bear markets zagen we altijd sterke eerste en tweede kwartalen na de bear market. Na deze grote groene kaarsen volgt meestal een periode van afkoeling. Op korte/middellange termijn nog steeds bullish (3 maanden), maar verwacht geen al te snelle stijging.”

De analist zou zelfs een daling richting $26.000 of $25.000 niet als problematisch beschouwen voor Bitcoin. Stockmoney Lizards is het daarmee eens en suggereert dat de weg omhoog wellicht traag en hobbelig kan zijn.

Er is nog hoop

Er is nog hoop voor Bitcoin als we kijken naar de relatieve sterkte index (RSI) op de weekgrafiek. Technische analisten gebruiken de RSI om te bepalen of een activum overkocht of oversold is. Dit kan inzicht geven in de mogelijke prijsbeweging van Bitcoin.

“De korte termijn prijsactie van Bitcoin lijkt somber, maar achter de schermen heeft de wekelijkse RSI een neerwaartse trend van 6 jaar doorbroken en probeert nu steun te vinden. Bitcoin staat nu op een beslissend punt. Gaat het door met de parabolische stijging zoals in 2019, of kiest het voor de gezondere en stabielere benadering van 2015? Dat is het dilemma waar CryptoCon nu naar kijkt.”

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.