Bitcoin verliest waarde van 17.000 dollar, onzekerheid overheerst

Bitcoin slaagt er niet in om de prijs van 17.000 dollar te behouden. De druk van de verkopers bleek te sterk voor de kopers, die daarmee deze grens verliezen. Het is opvallend dat de handelsvolumes momenteel afnemen op alle markten en investeerders zich momenteel in een fase van twijfel bevinden.

Wat zijn de plannen van de Federal Reserve?

Op 14 december staat de volgende rentevergadering van de Federal Reserve gepland. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank het tempo van renteverhogingen enigszins zal verlagen. Terwijl we in eerdere vergaderingen te maken hadden met verhogingen van 0,75 procent, lijkt er nu een verhoging van 0,50 procent te worden overwogen.

Desondanks blijft dit nog steeds een verhoging, wat betekent dat er nog geen sprake is van een volledige koerswijziging bij de Federal Reserve. Zo’n koerswijziging zal pas plaatsvinden als ze erin slagen om de inflatie terug te brengen naar 2 procent, of als de economie begint te wankelen.

Op dit moment lijkt de kans op dat laatste groter dan op het eerste. De inflatie blijft hardnekkiger dan gehoopt en centrale banken over de hele wereld hebben moeite om dit probleem onder controle te krijgen. Het lijkt erop dat de onzekerheid die hierdoor ontstaat nog steeds invloed heeft op de koers van Bitcoin.

Bitcoin daalt in waarde

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin 1,37 procent van zijn waarde verloren. Hierdoor wordt de grootste cryptocurrency op de markt verhandeld tegen 16.774 dollar per stuk. Ethereum heeft het iets slechter gedaan met een daling van 2,64 procent. Dit betekent dat het project van Vitalik Buterin wordt verhandeld tegen een prijs van 1.227 dollar.

Het is nog onduidelijk of we dit jaar te maken zullen krijgen met de traditionele kerstrally. In de meeste jaren stijgen de prijzen flink in de laatste week van het jaar. Het is echter de vraag of dat dit jaar ook het geval zal zijn, gezien alle onzekerheid die dit jaar met zich meebrengt.

Er dreigt een wereldwijde recessie en dat is meestal geen gunstige basis voor een opleving van de markt. Helaas kan dit betekenen dat december een zeer slechte maand kan worden voor de financiële markten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.