Bitcoin vertraagt zijn opmars, omdat grote spelers hun winsten opstrijken

Volgens analisten van CryptoQuant zijn de huidige winsten die Bitcoin heeft geboekt sinds het begin van 2023 aanleiding voor grote investeerders om hun winsten te verzilveren. De koers van Bitcoin is sinds het begin van het jaar met 72,79 procent gestegen naar de huidige waarde van 28.500 dollar. In de afgelopen nacht werd zelfs kortstondig de grens van 29.000 dollar doorbroken.

Grote investeerders nemen winst

Na een periode van voortdurende koersstijgingen lijkt de blockchain-industrie nu te suggereren dat het tijd is voor een pauze. Grote investeerders, vaak aangeduid als “whales” vanwege hun grote hoeveelheden Bitcoin, zijn begonnen met het verkopen van hun bezittingen om hun behaalde winsten te benutten.

Het lijkt mogelijk dat we de komende dagen een neerwaartse beweging zullen zien. CryptoQuant merkt op in een bericht aan CoinDesk dat er drie belangrijke factoren zijn die de huidige opleving beïnvloeden: ten eerste nemen korte termijn investeerders hun winsten mee, wat resulteert in de grootste winstniveaus in meer dan een jaar tijd. Ten tweede is er een opvallende toename van de verkoopactiviteit onder grote Bitcoin-investeerders (whales), gecombineerd met een lichte daling in hun totale bezit. Ten slotte begint de koers langzaam een punt te bereiken waarop deze als overgewaardeerd beschouwd kan worden.

Verhouding tussen korte termijn output en winst

Gegevens van de “Short Term Output Profit Ratio” tool van CryptoQuant, die de verhouding berekent tussen de ontvangen prijs en de oorspronkelijke prijs van activa die tussen 1 uur en 155 dagen in hetzelfde adres zijn bewaard, laten zien dat deze ratio afgelopen week boven de 1 uitkwam.

Dit suggereert doorgaans dat investeerders Bitcoin verkopen met winst. Om een score van 1 te behalen, moet de ontvangen prijs namelijk hoger zijn dan de oorspronkelijke aankoopprijs van het activum.

Gegevens van “whale” wallets tonen aan dat er in totaal 320.000 Bitcoin zijn verplaatst of uitgegeven door grote investeerders in de afgelopen week. Ondanks deze ontwikkelingen merkt CryptoQuant op dat we duidelijk nog steeds in een bullmarkt verkeren, wat suggereert dat eventuele zorgen op korte termijn mogelijk niet van invloed zijn op de langetermijntrend.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.