Bitcoin volgt in 2023 een prijstrend die eerder al bekend was

Bitcoin bevindt zich op weg naar een nieuwe bullmarkt en wordt verwacht aanzienlijke winsten op te leveren gedurende dit proces, volgens Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments. In een tweet van 2 april bespreekt Edwards de zogenaamde SLRV Ribbons, die op dit moment dezelfde bewegingen maken als in 2019.

Een nieuwe ontwikkeling in de SLRV-ribbons, en het ziet er herkenbaar uit. #Bitcoin pic.twitter.com/sz63BfK2aq— Charles Edwards (@caprioleio) 2 april 2023

Wat houden de SLRV Ribbons in?

De SLRV Ribbons vormen een methode om de winstgevendheid van Bitcoin te meten. Dit is gebaseerd op de Short-to-Long-term Realized Value (SLRV) Ratio van de gerenommeerde analist David Puell.

Voor dit doel wordt het percentage van de Bitcoin-voorraad dat in de afgelopen 24 uur actief was genomen en vergeleken met het percentage van alle Bitcoin dat tussen de zes en twaalf maanden geleden voor het laatst actief was.

Het resultaat biedt inzicht in de mate van activiteit van Bitcoin op dit moment in vergelijking met enkele maanden geleden. Hierdoor kunnen investeerders het sentiment en het waarschijnlijke koersverloop van Bitcoin begrijpen, volgens Edwards.

Deze indicator vertoont nu een klassiek signaal van een op handen zijnde stijging, vanwege de kruising van de twee lijnen in de grafiek. “Een nieuwe ontwikkeling in SLRV Ribbons en het lijkt bekend,” aldus Edwards.

Niet de enige

Overigens is de SLRV-indicator niet het enige wat Charles Edwards doet denken aan 2019. De Bitcoin Yardstick toont aan dat er een opleving is in de verhouding tussen marktkapitalisatie en hash-snelheid, maar dat Bitcoin nog steeds als “goedkoop” wordt beschouwd gezien de huidige prijzen.

“De Bitcoin Yardstick laat een zeer vergelijkbare trend zien als bij de dieptepunten van 2019,” zei Edwards op 31 maart. Nadat het destijds de “goedkope” zone verliet, maakte Bitcoin alleen nog kort een daling door tijdens de COVID-19-crash van 2020.

Als je het aan Charles Edwards vraagt, staat ons binnenkort dus een bullmarkt te wachten die lijkt op die van 2019. Vandaag beginnen we echter met een negatieve noot aan de nieuwe week, met een daling van 2,78 procent en een prijs van $27.679.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.