Bitcoin waarde daalt met 5 procent als gevolg van Silvergate

Binnen een uur tijd is de waarde van Bitcoin scherp gedaald van $23.500 naar $22.240. Dit betekent een daling van 5 procent. De rust is enigszins hersteld en de waarde staat nu op $22.385, maar wat veroorzaakt deze situatie?

Op Twitter meldde The Wolf Of All Streets (@scottmelker) op 3 maart 2023: “Bitcoin is zojuist met meer dan $1200 gedaald in minder dan 30 minuten.”

Wat is er aan de hand?

Markus Thielen, hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, vertelde aan Cointelegraph dat hij gelooft dat de daling te wijten is aan de beslissing van Silvergate Bank om de publicatie van hun jaarresultaten uit te stellen. Hij verklaarde: “Deze daling wordt veroorzaakt door aanhoudende problemen bij Silvergate Bank, en er heerst ook meer onzekerheid op het gebied van wetgeving. Er is ook de angst dat Amerikaanse wetgevers zullen proberen de bankrelaties van crypto-bedrijven met FDIC-verzekerde banken te verbreken.”

FDIC-verzekerde banken zijn banken waarbij klanten een gegarandeerde terugbetaling van een deel van hun geld ontvangen van de overheid als de banken failliet gaan. Dit systeem bestaat ook in Nederland. Bovendien speelt het strenge nieuwe beleid van de Verenigde Staten ten opzichte van China en Hong Kong in op dit scenario, volgens Thielen.

Technische analyse

Aan de andere kant beweren technische analisten dat de daling al voorspeld had kunnen worden op basis van de grafieken. Bitcoin stond voor het laatst op $22.500 op 15 februari. Deze scherpe daling volgt op een veelbelovende start van 2023.

Desondanks blijft Bitcoin in 2023 nog steeds 34,8 procent winst tonen. Op 1 januari werd Bitcoin verhandeld tegen een waarde van $16.550.

Overigens bevindt Ethereum zich momenteel ook in een lastige situatie, met een daling van 4,74 procent. Op dit moment kun je Ethereum kopen voor $1.567, terwijl dit gisteren nog meer dan $1.600 was.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.