Bitcoin waarde daalt na bekendmaking belangrijke inflatiecijfers

Vandaag heeft de waarde van Bitcoin een aanzienlijke daling doorgemaakt, wat ook invloed heeft gehad op de rest van de cryptomarkt. Deze waardevermindering vond plaats nadat essentiële inflatiegegevens werden openbaar gemaakt, wat beleggers ogenschijnlijk ongerust maakte.

Op dit moment is de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 3% gedaald en wordt verhandeld rond $23.040. Deze afname volgt direct na het overschrijden van de $25.000 grens door BTC, voor het eerst in acht maanden.

Andere cryptocurrencies hebben ook klappen gekregen: Ethereum bijvoorbeeld is in de afgelopen 24 uur met 3,1% gedaald en wordt nu verhandeld voor $1.593. Dogecoin daalde met 3,3% in 24 uur en heeft momenteel een waarde van $0,082.

Wat is de reden voor de daling van crypto waarden vandaag?

De oorzaak van de waardevermindering vandaag zijn de inflatiegegevens uit de Verenigde Staten die vandaag zijn vrijgegeven. Deze gegevens wijzen er namelijk op dat de Amerikaanse Federal Reserve in de toekomst mogelijk meer renteverhogingen zal doorvoeren.

James Butterfill van CoinShares legt uit dat de recente daling direct verband houdt met de macro-economische gegevens uit de VS. Investeerders verwachten namelijk dat de Federal Reserve agressief zal blijven bij het verhogen van de rente.

Het rapport dat op vrijdag is gepubliceerd, toonde een stijging van de inflatie in de grootste wereldeconomie aan. De prijsindex voor persoonlijke consumptieve uitgaven steeg met 5,4% ten opzichte van vorig jaar en de kerninflatie steeg met 4,7%.

Niet alleen crypto-investeerders, maar ook aandelenbeleggers reageerden door te verkopen. Zo daalde de Dow Jones Industrial Average met 1,2%, de S&P 500 daalde met 1,6% en de Nasdaq Composite met 2%. De AEX vertoont vandaag ook een rode kleur en verliest 1,23% van zijn waarde.

Bitcoin volgt dus de trend van andere volatiele activa, zoals technologieaandelen, wanneer er signalen zijn dat de Fed agressief zal blijven met haar monetaire beleid.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.