Bitcoin waarde daalt sterk door DOJ aankondiging over handhaving van cryptoregels

De waarde van Bitcoin daalde plotseling met 5 procent in slechts een uur tijd aan het einde van de middag. Dit gebeurde nadat het Amerikaanse Ministerie van Justitie haar plannen onthulde om een belangrijke aankondiging met betrekking tot crypto te doen.

Vóór het nieuws daalde de prijs van BTC al van $21.500 naar ongeveer $20.500, wat een afname van meer dan 5 procent vertegenwoordigt. Deze neerwaartse beweging onderbrak abrupt de opwaartse trend die de wereld van cryptocurrencies in 2023 doormaakte. Na de officiële aankondiging herstelde de prijs zich enigszins. Het nieuws had betrekking op strenger optreden tegen een illegale crypto exchange.

Waar ging de aankondiging over?

Tijdens een persconferentie leidde plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco de aankondiging en omschreef deze als een zware klap voor personen actief in crypto-misdaden, fraude en hacking.

Anatoly Legkodymov, de vermeende oprichter van de Bitzlato-exchange, werd in Miami, Florida gearresteerd en zal later op woensdag voor de Amerikaanse districtsrechtbank in Florida worden voorgeleid.

“Instellingen die betrokken zijn bij cryptocurrency zijn niet boven de wet verheven en hun eigenaren zijn niet buiten ons bereik”, verklaarde Amerikaanse advocaat Breon Peace.

Bitzlato heeft zichzelf aan criminelen gepresenteerd als een crypto exchange zonder lastige vragen en heeft zo honderden miljoenen dollars aan deposito’s aangetrokken. De aangeklaagde persoon betaalt nu de prijs voor de schadelijke rol die zijn bedrijf heeft gespeeld in het crypto-ecosysteem.

Investeerders kunnen opgelucht ademhalen, aangezien de aankondiging gericht is op een specifieke crypto beurs en niet op de gehele cryptomarkt. Dit suggereert dat de prijsstijging van de afgelopen weken mogelijk weer kan worden voortgezet.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.