Bitcoin waarde daalt terwijl markt voorbereidt op mogelijke renteverhogingen

De waarde van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 3 procent gedaald en staat nu op 22.974 dollar. Rond 11 uur ‘s avonds bereikte de waarde van de cryptocurrency zelfs een dieptepunt van 22.400 dollar. Deze neerwaartse beweging beïnvloedde ook andere cryptocurrencies. Deze daling komt voorafgaand aan de aankondiging van de Federal Reserve, die morgen plaatsvindt. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven zal verhogen, maar de mate van verhoging is nog onzeker.

De cryptomarkt volgde de neerwaartse trend van de Amerikaanse aandelen, waarbij de S&P500 met 45 punten ofwel 1,1% daalde naar 4.025 punten, terwijl de Nasdaq-techbeurs 198 punten ofwel 1,7% verloor en op 11.423 punten uitkwam.

Zowel crypto- als traditionele handelaren verkochten hun bezittingen omdat ze verwachten dat de Federal Reserve zijn agressieve rentebeleid zal voortzetten.

Zal de Fed de rente opnieuw verhogen?

Vorig jaar verhoogde de Fed de rente zeven keer, wat leidde tot verminderde aantrekkelijkheid van risicovolle activa zoals Bitcoin en technologieaandelen. Dit zorgde ervoor dat beleggers hun toevlucht zochten in de Amerikaanse dollar, wat resulteerde in een stijging van 0,32% van de Amerikaanse dollar-index op maandag.

De Amerikaanse centrale bank begon vorig jaar agressief de rentetarieven te verhogen, met vier verhogingen van elk 75 basispunten. Later vertraagde dit tempo en werden de rentetarieven slechts met 50 basispunten verhoogd. Analisten verwachten nu een nog kleinere stijging, waarbij de meesten een renteverhoging van 25 basispunten voorspellen.

De waarde van Bitcoin is de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen, met bijna 37% sinds 1 januari 2023. De vraag is of de cryptomarkt zijn positieve prestaties kan voortzetten na het rentebesluit van de Federal Reserve morgen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.