Bitcoin waarde daalt tot onder $17K na speculatie over mogelijke ineenstorting van Binance

De waarde van Bitcoin is zojuist onder de grens van 17 duizend dollar gezakt. De recente daling wordt veroorzaakt door ‘FUD’-geruchten dat Binance en andere prominente spelers in de cryptowereld mogelijk op het punt staan van instorten.

Angstige onzekerheid leidt tot daling van Bitcoin waarde

Zoals zichtbaar in de bovenstaande grafiek, bereikte de Bitcoin waarde eerder vandaag een dieptepunt van 16.920 dollar. De recente daling heeft meerdere oorzaken. Een ervan is de aankondiging van de Federal Reserve, waaruit blijkt dat er waarschijnlijk nog geruime tijd renteverhogingen zullen plaatsvinden.

Echter, de voornaamste reden achter deze situatie zijn de voortdurende zorgen omtrent de financiële stabiliteit van ‘s werelds grootste cryptobeurs, genaamd Binance. Deze zorgen ontstonden naar aanleiding van een Proof-of-Reserve rapport uitgebracht door het analytische bedrijf Mazars Veritas. Een ander analysebureau in de cryptowereld, genaamd CryptoQuant, beweert echter dat de financiële situatie van Binance wel degelijk gezond is.

Desondanks circuleren wilde geruchten dat bijna alle grote cryptobedrijven wereldwijd op de rand van een ineenstorting zouden staan.

“Het lijkt erop dat de heersende gedachte is dat Tether, Binance en DCG allemaal zullen falen. Zelfs Michael Saylor zou kunnen worden getroffen.”

Bekende experts in de cryptowereld benadrukken dat de huidige daling van de koers niet buitengewoon bijzonder is. “Cryptokoersen dalen, maar we zien een vergelijkbare beweging op de aandelenmarkten. Dit kunnen we simpelweg beschouwen als een normale prijsschommeling en niet als gevolg van paniek onder cryptohandelaren.”

Bitcoin waarde richting 12 duizend dollar?

Desondanks de geruststellende woorden van de experts is de waarde van Bitcoin toch onder de 17 duizend dollar gezakt. En zolang de bezorgdheid aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de Bitcoin waarde zelfs richting de 12 duizend dollar kan dalen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.