Bitcoin waarde stijgt boven de 24 duizend dollar na gunstig CPI rapport

Na een redelijk positief rapport over de consumentenprijsindex (CPI) gisteren, lijkt de Bitcoin waarde vandaag echt in beweging te zijn. De prijs van BTC heeft zojuist zelfs de drempel van 24 duizend dollar overschreden. Dit betekent dat de cryptocurrency in de afgelopen 24 uur een winst heeft behaald van meer dan 8,3%.

Eerder was al gemeld door Newsbit dat gunstig inflatienieuws mogelijk zou kunnen leiden tot een aanzienlijke stijging van de waarde richting de 25 duizend dollar, en dit lijkt nu inderdaad werkelijkheid te worden.

Bitcoin vertoont indrukwekkende prestaties in 2023. De grootste digitale valuta ter wereld heeft sinds 1 januari een stijging van 41,4% doorgemaakt. Ook de rest van de cryptocurrency-markt heeft vandaag aanzienlijke waardestijgingen gezien. Zo is de waarde van Ethereum in de afgelopen 24 uur met meer dan 6,84% gestegen, de XRP waarde met 6,1%, en de Shiba Inu waarde met 8,3%.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.