Bitcoin waarde stijgt met duizend dollar na gunstig nieuws over inflatie uit de Verenigde Staten

De druk op de verkoop van cryptocurrencies, veroorzaakt door het FTX-schandaal, lijkt af te nemen nadat het nieuwe inflatierapport van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) positievere resultaten toonde dan aanvankelijk verwacht. Hierdoor is de val van de cryptomarkt even gestopt en is de waarde van Bitcoin met meer dan duizend dollar gestegen.

Direct na de publicatie van de inflatiegegevens, waarin een stijging van de consumentenprijzen van 7,7% werd genoteerd in oktober, steeg de waarde van Bitcoin met maar liefst 1200 dollar.

De nieuwe inflatiecijfers laten voor het eerst in zeven maanden een daling zien tot onder de 8 procent. In september toonde het rapport nog een prijsstijging van 8,2 procent aan. Voor oktober hadden de meeste analisten een stijging van 8 procent verwacht, maar deze blijkt met 7,7% dus 0,3 procent lager uit te vallen dan voorspeld.

Bitcoin had zonder het FTX-schandaal op $25.000 kunnen staan

Will Clemente, hoofdanalist en medeoprichter van het crypto-onderzoeksbedrijf Reflexivity Research, reageerde op de plotselinge stijging van de waarde en merkte op dat de situatie heel anders zou zijn geweest voor Bitcoin als het negatieve nieuws over FTX er niet was geweest. Hij schreef:

“Zonder het FTX-nieuws zou Bitcoin waarschijnlijk een waarde hebben bereikt tussen de 22 en 25 duizend dollar vanwege het positieve inflatienieuws, zucht.”

Zonder het FTX-nieuws zou BTC waarschijnlijk nu rond de 22-25 duizend dollar staan vanwege deze lagere CPI-cijfers. zucht – Will Clemente (@WClementeIII) 10 november 2022

Vandaag had dus een geweldige dag kunnen zijn voor de cryptomarkt, maar helaas heeft het FTX-incident roet in het eten gegooid. Crypto-investeerders hopen nu dat het positieve nieuws uit de Verenigde Staten zal leiden tot een krachtig herstel.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.