Bitcoin waarde stijgt na negatief nieuws over Amerikaanse economie

Bitcoin heeft zich hersteld naar een niveau boven de 17.000 dollar en is samen met de Amerikaanse aandelenmarkt begonnen met stijgen. Deze opwaartse beweging begon nadat het Amerikaanse Ministerie van Arbeid aankondigde dat het aantal werkloosheidsaanvragen is toegenomen. Dit zou kunnen aangeven dat de Federal Reserve terughoudender wordt met betrekking tot renteverhogingen.

Stijging van 2,47 procent

De waarde van Bitcoin is met 2,47 procent gestegen. Over de hele week genomen betekent dit een stijging van 1,69 procent. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor 17.222 dollar. Ethereum presteert vandaag iets beter met een stijging van 4,25 procent, maar heeft in de afgelopen zeven dagen slechts een stijging van 0,51 procent laten zien. Hiermee bouwt Bitcoin opnieuw een voorsprong op.

Ook heeft Bitcoin nog steeds een marktkapitalisatie die meer dan twee keer zo groot is als die van Ethereum. Op Wall Street was er ook positief nieuws, aangezien de toename in werkloosheidsaanvragen daar werd gevierd met positieve cijfers. Een hogere werkloosheid betekent vaak dat mensen minder kunnen uitgeven, wat de inflatie kan afremmen. Dit kan helpen om de inflatie nog verder te beheersen.

Inflatie onder controle

De cijfers van vandaag duiden erop dat de Federal Reserve langzaam grip krijgt op de inflatie. Het gaat echter nog niet volledig goed met de cryptomarkt. Vorig jaar rond deze tijd werd Bitcoin verhandeld voor ongeveer 50.000 dollar per stuk, terwijl Ethereum werd verhandeld voor 4.431 dollar per stuk.

Het zal nog even duren voordat deze niveaus weer worden bereikt, hoewel de Nederlandse analist PlanB gelooft dat Bitcoin opnieuw zal stijgen. In een podcast met Scott Melker voorspelde PlanB dat de waarde van Bitcoin zou kunnen stijgen naar 100.000 of zelfs 1 miljoen dollar. Dit zijn aanzienlijke bedragen voor een activum dat op dit moment ongeveer 17.000 dollar waard is.

Laatste gesprek over markten, modellen en wat de volgende bullmarkt zou kunnen triggeren (en wanneer):

Het zou positief zijn als we het jaar afsluiten met een sterke prestatie en de traditionele kerstrally in stand houden. Dit zou een welkome ontwikkeling zijn na het uitdagende jaar 2022. We hopen op een paar positieve weken, hoewel een verzwakkende economie weinig hoop biedt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.