Bitcoin zou het einde kunnen betekenen voor centrale banken en door de overheid uitgegeven valuta

ChatGPT, een nieuwe en krachtige kunstmatige intelligentie (AI), heeft enkele vragen beantwoord over de mogelijke beëindiging van door de overheid uitgegeven valuta.

Mogelijk einde van door de overheid uitgegeven valuta door Bitcoin

Parman, een mentor en schrijver op het gebied van Bitcoin-opslag, heeft ChatGPT geleerd dat Bitcoin de mogelijkheid heeft om door de overheid uitgegeven fiat-valuta’s te beëindigen. De bevindingen werden vervolgens gedeeld in een reeks tweets. Volgens Parman is de machine learning tool nu “een aanhanger van Bitcoin”.

“Je gelooft het misschien niet, maar ik heb #ChapGPT zojuist de ‘Orange Pill’ gegeven. Het is nu een aanhanger van Bitcoin. Zie dit gesprek, het is ongelooflijk. (Thread) pic.twitter.com/HJOqezmjlG”— Parman (openbaar account) Bitcoin Pub Key Whisperer (@Parman_Public) 26 januari 2023

Het proces om ChatGPT te overtuigen een “Bitcoin-aanhanger” te worden, bleek naar verluidt vrij eenvoudig te zijn. In eerste instantie vroeg Parman aan ChatGPT hoe de mensheid een einde kon maken aan centraal bankieren. Bitcoin is immers ontstaan in reactie op de financiële crisis van 2008, en in het Genesis-blok zijn de woorden “kanselier aan de rand van de tweede bankredding” gegraveerd.

Een mogelijke benadering om centrale banken te beëindigen is via gedecentraliseerde digitale valuta, vergelijkbaar met Bitcoin. Wanneer Parman aan de bot vraagt om het antwoord in twee woorden te geven, antwoordt de bot als volgt: “Financiering decentraliseren”. Dit impliceert dat Decentralized Finance (DeFi) ook het einde van centraal bankieren kan bevorderen.

Alleen Bitcoin is gedecentraliseerd

Parman is een groot voorstander van Bitcoin. Hij legde aan ChatGPT uit dat DeFi eigenlijk een term is die wordt gebruikt voor gedecentraliseerde financiering, om mensen te misleiden. Hij vroeg ChatGPT om hier dieper op in te gaan, waarop de bot reageerde met “Einde aan fiat”.

Aanvankelijk wilde Parman testen hoe slim ChatGPT was. Maar hij was tevreden met het antwoord van de bot, dus ging hij verder met de vraag “Hoe kunnen mensen een einde maken aan door de overheid uitgegeven valuta?”

De AI bood 4 opties: terugkeren naar de gouden standaard, alternatieve valuta zoals Bitcoin promoten, overheidsuitgaven verminderen en de overheidsperceptie veranderen.

Hoewel de bot begrijpt dat de acceptatie van crypto kan leiden tot het einde van door de overheid uitgegeven valuta, beschouwt Parman crypto niet als dé oplossing. “Er is slechts één cryptocurrency die hiertoe in staat is, omdat deze geen uitgever heeft”, tikte hij.

Hiermee doelt Parman op het feit dat Bitcoin oorspronkelijk werd gemined als een digitaal experiment zonder inherente waarde of waardebelofte. Volgens Parman hebben alle andere cryptocurrencies leiderschapsteams en zijn dus gecentraliseerd.

De AI is nu ook fan van crypto

Op de vraag “Bitcoin of andere crypto?” antwoordde de bot: “Bitcoin”. Nu dit Parman is gelukt, kun je je afvragen waarom al deze moeite. Parman sloot af met de opmerking dat het belangrijk is dat de wereld begrijpt dat centraal bankieren bedrog is, en dat iedereen moet weten dat Bitcoin het enige is dat dit kan stoppen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.