Bitcoinprijs vertoont ‘dubbele piek’ voorafgaand aan FOMC-bijeenkomst

Bitcoin begint met een waarde van meer dan 20.000 dollar aan wat misschien wel de meest cruciale week op macro-economisch gebied van 2022 kan worden genoemd. De komende woensdag staat namelijk de volgende bijeenkomst van het FOMC (Federal Open Market Committee) van de Federal Reserve gepland. Tijdens deze bijeenkomst zullen ze de nieuwe Amerikaanse rentetarieven aankondigen en hun strategie voor de komende maanden bespreken.

Dubbele piek voor Bitcoin

Meestal zien we voorafgaand aan FOMC-bijeenkomsten een kleine daling in de prijs van Bitcoin, wat deze keer ook wordt verwacht door de bekende analist IncomeSharks. Hij onderbouwt dit idee met een grafiek waarin duidelijk een dubbele piek voor Bitcoin te zien is. In eerste instantie voorspelt de analist op basis van deze dubbele piek en de naderende FOMC-bijeenkomst een daling in de prijs van Bitcoin.

Daarna voorspelt hij dat het positieve momentum kan beginnen en verwacht hij dat de prijs van Bitcoin stijgt naar minstens 22.400 dollar. Een ander perspectief werd gedeeld door Kevin Svenson, die dit weekend waarschuwde voor aanhoudend hoge inflatie. Dit betekent dat het waarschijnlijk nog geruime tijd zal duren voordat de Federal Reserve haar stimuleringsmaatregelen vermindert.

Geen verrassingen in het vooruitzicht

De verwachting is dat de Federal Reserve de rentetarieven op woensdag met 0,75 procent zal verhogen. Als de verhoging echter lager uitvalt dan verwacht, bestaat er kans op een positieve marktbeweging. Voorlopig is alle aandacht gericht op de toespraak van Jerome Powell na de rentebeslissing. Dit moment markeert namelijk de gelegenheid waarop we eindelijk meer inzicht krijgen in de gedachtegang van de Federal Reserve met betrekking tot de algehele macro-economische situatie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.