Bitcoin’s rekenkracht bereikt ongekende hoogten

De rekenkracht van Bitcoin bevindt zich momenteel in een opmerkelijke stijgende trend, en volgens experts is deze groei grotendeels toe te schrijven aan de stijgende waarde van de digitale valuta. Het jaar 2023 is buitengewoon positief begonnen voor Bitcoin, met een indrukwekkende stijging van meer dan 60 procent. Hoewel de koers momenteel consolideert, betekent dit niet dat degenen die de digitale valuta delven, stilzitten.

Delfwerkers profiteren optimaal

Delfwerkers plukken momenteel de vruchten van de stijgende Bitcoin-koers en zetten talloze extra mijnmachines in. Op 23 maart bereikte de rekenkracht van Bitcoin een historisch hoogtepunt van 398 terahashes per seconde.

Op 27 maart leek deze echter alweer gedaald te zijn tot 344,63 TH/s, volgens YCharts. Dit vormt nog steeds een aanzienlijke stijging ten opzichte van een jaar geleden, toen de rekenkracht op slechts 178,77 TH/s lag.

In een bericht van 26 maart merkt Sam Wouters, een onderzoeksanalist bij River Financial, op dat de toename in rekenkracht te wijten is aan inactieve delfwerkers die weer online komen. Voor delfwerkers is het eindelijk weer winstgevend om hun machines in te zetten.

Vragen over groei

Wouters vraagt zich af waar deze plotselinge groei vandaan komt: “Is het afkomstig van landen? Geheime mijnbouwoperaties? Is iemand erin geslaagd het hash-algoritme te kraken?”

Rekenkracht zal niet onbeperkt toenemen

Volgens Nazar Khan van het mijnbouwbedrijf TeraWulf zal de rekenkracht in de eerste helft van 2023 niet onbeperkt blijven stijgen. Ondanks de aanzienlijke koersstijging, mede als gevolg van de bankencrisis, zal het nog enige tijd duren voordat dit resulteert in een aanzienlijk hogere rekenkracht.

“Er is vertraging bij het nemen van investeringsbeslissingen en het daadwerkelijk online brengen van capaciteit”, legt Khan uit. Met andere woorden, hoewel mijnwerkers vandaag de stijgende koers zien, kan het maanden duren voordat de bestelde hardware daadwerkelijk arriveert.

Duurzame mijnbouw bij TeraWulf

Het mijnbouwbedrijf TeraWulf richt zich op duurzame energie. De video van de hierboven genoemde faciliteit toont de door kernenergie aangedreven Nautilus-faciliteit van TeraWulf.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.