Bitpay lanceert een nieuwe dienst speciaal voor bedrijven

Bitpay een aanbieder van cryptobetalingen gevestigd in Atlanta, Georgia kondigde de lancering aan van een nieuwe dienst genaamd Bitpay Send. Dit op de blockchain-aangedreven uitbetalingsplatform is speciaal voor bedrijven ontwikkeld. Het nieuwe platform maakt het mogelijk voor bedrijven om hun werknemers, aannemers, klanten en andere soorten organisaties op grootschalige wijze uitbetalen in cryptovaluta als Bitcoin (BTC). Bitpay verwerkte in 2018 meer dan een biljoen dollar aan cryptovaluta transacties

Cryptobetalingen voor bedrijven en werknemers

Het platform van Bitpay en zijn diensten zijn beschikbaar in 225 landen over de hele wereld en zijn voornamelijk gericht op internationale bedrijven.

Deze nieuwe uitbetalingsplatform maakt het mogelijk voor bedrijven om betalingen in cryptovaluta te accepteren. Bitpay Send verwerkt automatisch alle betalingen en zorgt ervoor dat een reguliere fiat-valuta zoals de Amerikaanse dollar kunnen worden uitbetaald.

Volgens het bedrijf kan het systeem ingezet worden om werknemers uit te betalen, aannemers te betalen en om cashback en andere soortgelijke programma’s voor klanten te verwerken.

Om gebruik te maken van deze dienst moeten alle ontvangers aan de regels voldoen en de Know-Your-Customer (KYC) procedure verlopen hebben.

Ontvangers hebben geen bankrekening nodig maar ze moeten wel beschikken over een Bitpay ID en een cryptovaluta-wallet om deze munten naartoe te laten gaan, deze wallet hoeft niet van Bitpay te zijn.

Volgens Bitpay worden alle betalingen sneller verlopen en zullen werknemers hun salaris in een paar minuten kunnen ontvangen in plaats van dagen. In de bedrijfsaankondiging staat dat het bedrijf een vergoeding van 1% van de kosten in rekening brengt. Het systeem van Bitpay maakt betalingen mogelijk in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) en ook in enkele stablecoins.

Eerste gebruiker van BitPay Send

Naast de lancering van Bitpay Send, heeft het bedrijf ook gedetailleerd aangegeven dat het bedrijf Adgate Media als eerste gebruikt maakt van het uitbetalingssysteem. Adgate is een advertentieplatform dat digitale adverteerders verbindt met gebruikers van populaire websites en applicaties en beloont zijn gebruikers voor hun betrokkenheid. Dankzij Bitpay Send worden internationale betalingen sneller dan lokale en zal Adgate de wachttijd voor de ontvangers aanzienlijk verkorten.

“We hebben veel bedrijven die in Bitcoin betaald wilden worden, vooral degenen die buiten Noord-Amerika en Europa zijn gevestigd, waar de toegang tot bankrekeningen moeilijk is,” zei Dan Sapozhnikov, de president van Adgate Media. “Een van onze grootste uitdagingen is dat we geen crypto wilden kopen en vasthouden. Dat was een belangrijke factor bij het kiezen van BitPay Send.“, voegde hij eraan toe.

Sapozhnikov zei verder: Met Bitpay Send zijn we in staat om onze filialen in een kwestie van minuten en niet dagen te laten betalen.

Deze nieuwe betaalmethode verhoogt de wereldwijde gebruiksmogelijkheid van het platform en zal handig zijn voor mensen die geen bankrekening bezitten, aangezien miljarden mensen over de hele wereld nog steeds geen toegang hebben tot bankrekeningen.

Zo kan men gemakkelijk in Bitcoin of andere cryptovaluta uitbetaald worden en veel mensen zijn meer dan bereid om cryptovaluta te proberen. Een groot voordeel van deze systeem is dat de kosten lager zullen liggen dan bij traditionele betalingsmethoden. Vaak zijn traditionele betalingsmethoden heel traag en nemen ze vaak onnodige hoge kosten met zich mee. Deze problemen worden deels opgelost dankzij het gebruik van een blockchain aangedreven betalingssysteem.

Samenwerking met de Amerikaanse overheid

Recent werd er bekend gemaakt dat Bitpay een samenwerking heeft aangegaan met Refundo (de Amerikaanse belasting service). De inwoners van de VS hebben nu de mogelijkheid om een belastingteruggave in Bitcoin te ontvangen.

Om uitbetaald te worden in Bitcoin moeten klanten een account openen bij “CoinRT” waarmee de belastingteruggave wordt doorgevoerd. Iedere gebruiker krijgt via de account een uniek nummer dat op het belastingteruggave formulier kan worden ingevuld. Nadien zorgt Bitpay ervoor dat de uitbetalingen worden doorgestuurd naar de wallet adressen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.