BlockFi verkoopt voor 160 miljoen dollar aan leningen gedekt door Bitcoin miners

Het noodlijdende BlockFi heeft plannen om leningen ter waarde van 160 miljoen dollar te verhandelen. Wat deze leningen bijzonder maakt, is dat ze worden gedekt door 68.000 Bitcoin miners, de machines die nodig zijn voor het delven van Bitcoin. Volgens een rapport van Bloomberg is bekend dat BlockFi vorig jaar al begon met de verkoop.

Faillissement als gevolg van FTX

Niet lang nadat FTX instortte, volgde het faillissement van BlockFi al snel. Dit is begrijpelijk, aangezien FTX BlockFi eerder hielp met leningen nadat het in de problemen was gekomen door de ineenstorting van Terra. Toen FTX ook ten onder ging, was het einde ook nabij voor BlockFi.

Sommige van de huidige leningen lijken weinig waarde te hebben. Dit zijn namelijk leningen aan Bitcoin miners, die over het algemeen een moeilijk jaar hebben doorgemaakt. Nu de Bitcoin-koers weer aantrekt, krijgen ze wat lucht, maar het is niet verrassend dat BlockFi al een deel van de leningen heeft moeten afschrijven.

Bovendien zal het onderpand nu aanzienlijk minder waard zijn, aangezien de waarde van mining hardware het afgelopen jaar is gedaald. Over het algemeen waren de leningen van BlockFi aan de mining-industrie geen al te goed idee.

Wie kopen de leningen op?

Het lijkt erop dat de leningen worden opgekocht door bedrijven die speculeren met dergelijke risicovolle financiële producten. Zij verwerven ze vaak “voor een fractie van de prijs”, zoals dat vaak wordt gezegd. Ze betalen bijvoorbeeld slechts 5 dollarcent per dollar aan lening, afhankelijk van de financiële gezondheid van het bedrijf dat de lening verschuldigd is.

De poging van BlockFi om de leningen te liquideren maakt deel uit van een inspanning om zijn schuldeisers terug te betalen. In totaal heeft het bedrijf 100.000 schuldeisers die nog geld tegoed hebben van het platform. Tijdens het faillissement verkocht BlockFi naar verluidt 239 miljoen dollar aan activa om de faillissementskosten te dekken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.