Blockstream block explorer is online

Na de aankondiging in augustus heeft Blockstream zijn nieuwe block explorer gelanceerd, die zich op domeinnaam blockstream.info bevindt. De block explorer biedt gebruikers de mogelijkheid om specifieke gegevens te zoeken en te bekijken die in realtime aan de Bitcoin-blockchain en de Liquid-sidechain worden gepubliceerd.

Hun oorspronkelijke driver voor het bouwen van de block explorer was voor gebruikers van de Liquid-sidechain om transacties met elkaar te vergelijken. Ook profiteren Liquid functionaries zelf van de verkenner als een dashboard om de activiteit van het netwerk te bewaken. Ze maakten van deze gelegenheid gebruik om Bitcoin-ondersteuning toe te voegen en hebben de gecombineerde explorer openbaar gemaakt en live op blockstream.info.

Als een Bitcoin-verkenner biedt het veel nieuwe functies in vergelijking met bestaande explorer – de informatie die het weergeeft is afkomstig van een up-to-date Bitcoin Core full node, evenals native ondersteuning voor SegWit, bech32 en andere moderne Bitcoin-functies.

Ze beginnen met een klein aantal unieke functies en zullen de komende maanden nog veel meer functionaliteit uitbouwen. Enkele belangrijke voordelen van de nieuwe ontdekkingsreiziger:

  • Bitcoin Mainnet, Testnet en Liquid-ondersteuning
  • Geen analysescripts, geen tracking
  • Ondersteuning voor Bech32-adressen
  • Ondersteuning voor vertrouwelijke adressen (Liquid)
  • Monitor peg-in en peg-outs tussen Bitcoin en Liquid

De Blockstream Explorer is bedoeld om gemakkelijk te gebruiken voor de informele gebruiker, maar zal in toenemende mate een aantal krachtige functies onder de motorkap verpakken voor ontwikkelaars.

Geef een reactie