Blockstream CEO: Bitcoin kan in 9 jaar naar 10 miljoen dollar stijgen

Adam Back, de CEO van Blockstream, gelooft dat de waarde van Bitcoin de potentie heeft om in 9 jaar te stijgen naar 10 miljoen dollar. Hoewel dit wellicht een ongewone voorspelling lijkt, wijst Back erop dat over 9 jaar de zesde halvering van Bitcoin plaatsvindt. Hij benadrukt dat deze voorspelling afhankelijk is van de ontwikkeling van meer sidechains en verbeteringen aan de wallet-infrastructuur.

De voorspelling van Hal Finney

Hal Finney, een computerwetenschapper die zich inzette voor de ontwikkeling van digitale valuta, voorspelde in 2009 al dat Bitcoin zou kunnen evolueren tot een wereldwijde reservevaluta met een waarde van 10 miljoen dollar per coin. Hoewel zijn berekening in die tijd wellicht eenvoudig was, zag hij destijds al wat nu pas door velen wordt erkend.

In een reeks tweets van 12 februari gaat Back dieper in op Finney’s voorspelling en legt uit hoe hij denkt dat dit bereikt kan worden. De Bitcoin-koers verdubbelt ongeveer elke twee jaar. Als dit tempo aanhoudt, zou de marktkapitalisatie over 9 jaar rond de 200 biljoen dollar kunnen liggen, waardoor de prijs van Bitcoin op 10 miljoen dollar per coin uitkomt.

Uitdagingen en verbeteringen

Back benadrukt echter dat het bereiken van die 10 miljoen dollar niet eenvoudig zal zijn. Om dit niveau van waarde te bereiken, zijn verbeteringen nodig in de bestaande schaalbaarheidsoplossingen en de kwaliteit van de wallet-infrastructuur. Hij wijst erop dat tijdens de komende twee halveringen interessante ontwikkelingen kunnen plaatsvinden, maar dat er haast geboden is om te schalen.

Hij pleit voor een oplossing waarbij de volgende miljard gebruikers hun eigen transactie-outputs en sleutels op een censuurbestendige manier kunnen beheren, zonder de beveiliging van de blockchain in gevaar te brengen.

Toekomstige adoptie en uitdagingen

Back voorspelt dat de volgende golf van adoptie zal plaatsvinden door golven van hyperbitcoinisatie. Dit zijn momenten waarop grote groepen mensen, geconfronteerd met hyperinflatie, hun toevlucht zoeken in Bitcoin. Hoewel deze voorspellingen veelbelovend zijn, is er geen garantie voor het behalen van deze doelen. Op dit moment schommelt de Bitcoin-koers nog rond de 22.000 dollar.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.