Bloomberg-analist bespreekt groeiende acceptatie en vraag naar Bitcoin en Ethereum

Mike McGlone, deskundige op het gebied van grondstoffen bij Bloomberg, deelt in een recent interview zijn observaties over de toenemende acceptatie en vraag naar zowel Bitcoin als Ethereum. McGlone is van mening dat deze trend uiteindelijk zal leiden tot verdere stijgingen in de koers van beide cryptocurrencies.

De Eenvoudige Grondregel van Adam Smith

In een conversatie met Scott Melker van de podcast “Wolf of All Streets,” refereert McGlone aan de economische theorie van Adam Smith. Hij benadrukt dat prijzen in de loop der tijd stijgen, tenzij er een fundamentele verandering optreedt die het traject negatief beïnvloedt. Desondanks blijft McGlone ervan overtuigd dat de acceptatie en vraag naar crypto blijven groeien.

Daarnaast voegt hij toe dat zowel Bitcoin als Ethereum zich nog in een vroeg stadium bevinden. “Minder dan 1 procent van het mondiale vermogen wordt vertegenwoordigd door crypto,” voegt McGlone toe. Een opvallend voordeel van Bitcoin en Ethereum is volgens hem dat het opslaan ervan bijna geen kosten met zich meebrengt.

In vergelijking met goud, waarvoor men bijvoorbeeld een kluis zou moeten huren, hebben Bitcoin en Ethereum dit niet nodig. Aangezien ze digitaal schaars zijn, nemen ze geen fysieke ruimte in. Hierdoor zijn de kosten om ze aan de andere kant van de wereld te verkopen aanzienlijk lager.

Ethereum in de Voorhoede

McGlone merkt op dat Ethereum op dit moment aan het winnen is binnen de cryptomarkt. Hoewel het nog steeds ver verwijderd is van de eerste positie in de markt, boekt het vooruitgang ten opzichte van Bitcoin. Sinds het begin der tijden heeft Bitcoin de leiding, met een marktkapitalisatie die twee keer zo groot is als die van Ethereum.

Op de lange termijn blijft het echter afwachten in hoeverre het nieuwe Proof-of-Stake consensusmechanisme bestand zal zijn tegen overheidsinterventie. Omdat een aanzienlijk deel van de blokken wordt geproduceerd door gecentraliseerde partijen die luisteren naar overheden wanneer dat nodig is, is dit een aandachtspunt.

Hoewel Ethereum op dit moment beter presteert dan Bitcoin, heeft Bitcoin zichzelf al bewezen en geldt het als een betrouwbare optie. Dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen van Ethereum, dat nog enkele jaren ontwikkeling nodig heeft.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.