Bloomberg Analist: ‘Bitcoin Onaantastbaar voor Wetgevers’

Volgens Mike McGlone, een strateeg op het gebied van grondstoffen bij Bloomberg, is Bitcoin onverwoestbaar ondanks de druk die wetgevers uitoefenen op de cryptosector. Hij gelooft dat mensen die geen Bitcoin of andere cryptovaluta in hun investeringsportefeuille hebben, achterlopen.

Veiliger dan Ethereum

Tijdens een podcast met Scott Melker beweert McGlone dat Bitcoin, in tegenstelling tot munten zoals Ethereum, niet door wetgevers kan worden gestopt vanwege zijn grotere decentralisatie.

Kan Bitcoin de banken vervangen? En blijft het ongecorreleerd als de markten weer instorten? We bespreken dit met wekelijkse gasten @mikemcglone11 en @daveweisberger1. Het is Macro Maandag om 9:30 uur EST. https://t.co/WDVCbkkWyU— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) 3 april 2023

“Er is veel gedoe over wetgevers die druk uitoefenen op de industrie, maar dat is precies waar Bitcoin in uitblinkt. Bitcoin is onstopbaar, het is de pionier en kan niet worden aangetast”, aldus McGlone tijdens zijn gesprek met Melker.

Volgens McGlone kan Ethereum bijvoorbeeld worden beschouwd als een effect onder financiële wetgeving, terwijl dat voor Bitcoin niet geldt. Volgens hem biedt Bitcoin dus meer veiligheid, terwijl hetzelfde nog maar moet blijken voor Ethereum.

Aanval op crypto

De crypto-industrie heeft recentelijk te maken gehad met verschillende aanvallen. Met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft herhaaldelijk hard ingegrepen. Zonder waarschuwing of overleg heeft de SEC momenteel diverse zaken in de industrie stopgezet.

Denk bijvoorbeeld aan het stopzetten van het staking-programma van Kraken of het verbod voor Paxos om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins op de markt te brengen.

Op dit moment blijft McGlone positief over Bitcoin, maar hij verwacht dat als er een recessie komt, de digitale munt enigszins in waarde kan dalen.

“Vanmorgen hadden we een vergadering en onze econoom Anna Wang gaf aan dat het meest waarschijnlijke scenario is dat we in het derde kwartaal van 2023 te maken krijgen met een recessie. De beslissing van de OPEC om de olieproductie te verminderen en de renteverhogingen van de Federal Reserve dragen hieraan bij”, aldus McGlone.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.